Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

(Χωρίς σχόλια)... Μπόμπολας και Ψυχάρης το πάνε προς συγχώνευση

Η πτώση της τηλεθέασης ήταν σύμφωνα με πληροφορίες η αιτία της αποχώρησης της Όλγας Τρέμη από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ωστόσο στους δύο μεγαλομετόχους του καναλιού, ΔΟΛ και Πήγασος, υπάρχει ένα μεγαλύτερο ζήτημα που δεν είναι άλλο από το κούρεμα των δανείων. Ο συνολικός δανεισμός των δύο συγκροτημάτων υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ και ο Σταύρος Ψυχάρης (ΔΟΛ) με τους Γιώργο και Φώτη Μπόμπολα (Πήγασος Εκδοτική) φέρονται να βρίσκονται σε επαφές για συγχώνευση με στόχο το «κούρεμα» των δανείων.

Όπως αναφέρεται στις Τυπολογίες, υπάρχει μια καταρχήν συμφωνία για τη συγχώνευση και σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις παίζουν οι τράπεζες που πιέζουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Το σχέδιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προβλέπει δραστική μείωση του προσωπικού και συγχώνευση όλων των ομοειδών δραστηριοτήτων. Τελικός στόχος είναι ο συνολικός δανεισμός των περίπου 405 εκατ. ευρώ των ΔΟΛ, Πήγασος και Mega να μειωθεί με «κούρεμα» στα 130 έως 160 εκατ.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αν η συμφωνία προχωρήσει τότε θα πρέπει να αποφασιστεί ποιων εφημερίδων η κυκλοφορία θα συνεχιστεί («Έθνος» «Νέα», «Νέα Σαββατοκύριακο», «Βήμα της Κυριακής», «Goal News»), όπως και ποιες ιστοσελίδες θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Το σίγουρο είναι πως από τη συγχώνευση θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας στο όνομα μιας νέας επιχείρησης που θα μπορέσει να αποπληρώσει τα «κουρεμένα» χρέη της.
Σημειώνεται πως οι βασικοί μέτοχοι του Mega (Τηλέτυπος ΑΕ) είναι οι Πήγασος (32,73%) και ΔΟΛ (22,11%). Συνεπώς μετά την συγχώνευση το νέο σχήμα θα έχει την πλειοψηφία του Mega (περίπου 55%). Σημαντικός παράγοντας στις εξελίξεις αναμένεται να είναι και η στάση των άλλων επιχειρηματιών των ΜΜΕ που επίσης έχουν δάνεια, αλλά και οι αντιδράσεις που θα προκληθούν για την ευνοϊκή μεταχείριση των υπερχρεωμένων μέσων ενημέρωσης.
Όπως αναφέρουν οι Τυπολογίες η αρχική συμφωνία ΔΟΛ και Πήγασου, υπό την επίβλεψη της AlphaBank, προβλέπει:
  • Τη μετακόμιση του Mega στις εγκαταστάσεις του Πήγασου στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου
  • Την μεταφορά των εντύπων του Πήγασου στην οδό Μιχαλοκοπούλου στον ΔΟΛ.Ήδη ο Σταυρος Ψυχάρης φέρεται να έχει δώσει εντολή να βρεθούν δύο επιπλέον όροφοι.
  • Στόχος είναι o συνολικός δανεισμός των 405 εκατ. ευρώ (ΔΟΛ – Πήγασος – Mega) να μειωθεί μετά το «κούρεμα» στα 130-160 εκατ. ευρώ.
http://tvxs.gr/news/internet-mme/mpompolas-kai-psyxaris-pane-pros-sygxoneysi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου