Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

(Ιδού... ξανά και ξανά και ξανά! Οι μπάτσοι πουλάνε την πρέζα)! Αστυνομικός διακινούσε ναρκωτικά σε κρατητήρια της Αττικής


Συνελήφθη, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, 42χρονος Αστυφύλακας, ο οποίος διακινούσε ναρκωτικά σε κρατητήρια αστυνομικής Υπηρεσίας
Αρχικά κατελήφθη να έχει στη κατοχή μικροποσότητα ηρωίνης καθώς και ναρκωτικών χαπιών

Από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε κρατούμενους αστυνομικής Υπηρεσίας της Αττικής, όπου υπηρετούσε, με τη συνδρομή δυο αλλοδαπών κρατουμένων
Σε βάρος των τριών εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυνομικός τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης
Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος 42χρονου Αστυφύλακα, που υπηρετούσε σε Υπηρεσία της Αττικής, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και διακεκριμένες περιπτώσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, σε βαθμό κακουργήματος.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλα δυο άτομα (αλλοδαποί) και συγκεκριμένα ένας 31χρονος υπήκοος Μαρόκο και ένας 20χρονος υπήκοος Νιγηρίας, οι οποίοι κρατούνται - για άλλα αδικήματα - στην Υπηρεσία που υπηρετούσε ο συλληφθείς Αστυφύλακας.
Ειδικότερα, χθες (11-07-2014) το μεσημέρι, κατά τη διενέργεια τροχονομικού ελέγχου από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ», ο 42χρονος Αστυφύλακας κατελήφθη να έχει στη κατοχή του αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε ηρωίνη μεικτού βάρους (1,5) γραμμαρίων και δύο (2) δισκία ναρκωτικών χαπιών.
Από το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας ενημερώθηκε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία ανέλαβε την περαιτέρω διερεύνηση, συσχετίζοντας την υπόθεση με Προκαταρκτική Εξέταση, που ήταν σε εξέλιξη, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στα κρατητήρια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.
Από τη μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, προέκυψε ότι ο Αστυφύλακας, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του, αλλά και τα καθήκοντα του στη φρουρά των κρατητηρίων, προμήθευε κρατούμενους με ναρκωτικές ουσίες, τουλάχιστον από τον Μάιο του τρέχοντος έτους, λαμβάνοντας χρηματικά ανταλλάγματα ύψους από 10 έως 60 ευρώ, κατά περίπτωση.
Ο συλληφθείς εισήγαγε τα ναρκωτικά στους χώρους των κρατητηρίων, χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους για την απόκρυψη τους, όπως μέσα σε συσκευασίες με καπνικά προϊόντα ή σε κλινοσκεπάσματα, υπό το πρόσχημα της βοήθειας στη μεταφορά τους, κ.α.
Την περαιτέρω διακίνηση είχαν αναλάβει οι δύο συγκατηγορούμενοι του αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν τα ναρκωτικά, εντός των κρατητηρίων σε συγκρατούμενούς τους.
Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αστυφύλακας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/astynomikos_diakinouse_narkwtika_se_kraththria_ths_attikhs.2914792.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου