Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Επτά χιλιάδες απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου



Επτά χιλιάδες απολύσεις έως το τέλος του έτους απομένουν σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως προκύπτει από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στην τρόικα.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών συναντήθηκαν το Σάββατο στο υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την Εύη Χριστοφιλοπούλου. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα ζητήματα της διαθεσιμότητας, των απολύσεων, της αξιολόγησης υπαλλήλων καθώς και το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο. 
Σύμφωνα με το στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρυθμισης ως «αντιστάθμισμα» η τρόικα συμφώνησε να μην θεσπιστεί νέος στόχος για απολύσεις από το 2015. «Όπως εμείς δεσμευόμαστε ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, έτσι και αυτοί τις δικές τους» δήλωσε.
Για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων το υπουργείο ενημέρωσε τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας πως δεν υπάρχει πρόοδος λόγω της «λευκής απεργίας» της ΑΔΕΔΥ. Υπενθυμίζεται πως το Δημόσιο προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για αυτό το ζήτημα με αίτημα να κηρυχθεί η «λευκή απεργία» παράνομη. Σχετικά με τη διαδημοτική κινητικότητα πηγές από το υπουργείο ανέφεραν πως έχουν μετακινηθεί μόνο 900 άτομα από το σύνολο των 3.000 υπαλλήλων που έπρεπε να ενταχθούν στη διαδικασία.
Για το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, το υπουργείο φέρεται να αναμένει τη σχετική μελέτη που, σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου, «καταδεικνύει μεγάλες μισθολογικές αποκλίσεις μεταξύ υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα και στις ίδιες θέσεις, αλλά και παθογένειες».
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εντός των επόμενων εβδομάδων θα κατατεθεί στη Βουλή και το νομοσχέδιο για τον ΟΟΣΑ (άρση των διοικητικών βαρών), το οποίο έχει τεθεί σε διαβούλευση. «Δεν ξέρω εάν θα έχει και τα άλλα προαπαιτούμενα», ανέφερε παράγοντας του υπουργείο, ο οποίος υποστήριξε επίσης πως η Κομισιόν δείχνει μεγαλύτερη υποστηρικτική διάθεση από ό,τι το ΔΝΤ, σχετικά με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο σκέλος της μεταρρύθμισης στη δημόσια διοίκηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ΔΝΤ επιμένει σε πιο σκληρά μέτρα.

http://tvxs.gr/news/ellada/epta-xiliades-apolyseis-mexri-telos-toy-xronoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου