Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Ένα sms φαίνεται πως "καίει" τον Η. Κασιδιάρη. Οι Αρχές το θεωρούν πολύ σημαντικό στοιχείο



Ερώτηση των ανακριτριών, οι οποίες χειρίζονται την υπόθεση της Χ.Α. στο βουλευτή Δ. Κουκούτση για την ύπαρξη τριών sms, δείχνει πως οι Αρχές είχαν γνώση των μηνυμάτων αυτών, τα συνδέουν χρονικά με την ημέρα του πογκρόμ και την καθοδήγηση αυτού και ψάχνουν τώρα να τα συνδέσουν άμεσα και με ατράνταχτα στοιχεία με συγκεκριμένα πρόσωπα. 
"Σας αναφέρουμε τρία μηνύματα που έλαβε ο κ. Κασιδιάρης στις 12/5/2001 και συγκεκριμένα: το πρώτο περί την ώρα 14.11.23 από άλλο τηλέφωνο με περιεχόμενο "...στο νοσοκομείο αριστεροί και ένας ξένος σφαγμένος από Έλληνα στα Πατήσια", στις 14.38.12 "Ηλία να σου πω τελικά τι είπατε στα γραφεία θα πάμε σήμερα κάτω;", ενώ στις 14.48.24 ήρθε η απάντηση Κασιδιάρη, "γ..τους...".
Η αναφορά είναι για το μεγάλο πογκρόμ της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία Καντάρη, στις 10.05.2011. Τότε, εκτός από τους άγριους ξυλοδαρμούς, είχε δολοφονηθεί και ο Αλίμ Αμπντούλ Μάναν από το Μπανγκλαντές στην οδό στρατηγού Καλλάρη στα Πατήσια. (Το πτώμα του είχε βρεθεί στις 12 Μαίου).
Προς το παρόν, η δικογραφία είναι για ανθρωποκτονία από αγνώστους.
Όμως, στις φωτογραφίες που υπάρχουν από εκείνη τη μέρα, καταγράφεται καρέ καρέ ποιοι από τους προφυλακισμένους βουλευτές ή ελεύθερους συμμετέχουν και δη με καθοδηγητικό ρόλο στα επεισόδια. Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο, ως "ηγετικά στελέχη του πογκρόμ" εμφανίζονται οι:
Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Ευστάθιος Μπούκουρας και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.
 
Σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, αποσπάσματα της οποίας "φιλοξενεί" το Βήμα της Κυριακής, "ο Κασιδιάρης είχε καθοδηγητικό ρόλο, κατηύθυνε τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή του πλήθους που κινήθηκε από τη Γ' Σεπτεμβρίου προς την Αθηνάς". Μάλιστα, υπάρχει φωτογραφία που τον απεικονίζει να δίνει οδηγίες στο μπλοκ της Χρυσής Αυγής, από όπου βγήκε ομάδα νεαρών και ξυλοκόπησε Αφρικανό μετανάστη, ενώ άλλος εικονιζόμενος φέρεται να είναι γνωστός και από επεισόδια στο Παλαιό Φάληρο.
 
Πάντως, ούτε το περιοδικό του κόμματος έχει γλιτώσει από το μάτι των ανακριτριών.
"Το βράδυ του εγκλήματος για τα ξεφτιλισμένα κανάλια των νταβατζήδων το πρόβλημα δεν ήταν η εν ψυχρώ εκτέλεση του Έλληνα αλλά οι αντιδράσεις των ακροδεξιών. Όσο παραμένουμε εκτός Κ(υ)νοβουλίου θα κυριαρχούμε στο καθιερωμένο πεδίο δράσης μας - το πεζοδρόμιο - και θα κάνουμε την Αθήνα άνω-κάτω. Αυτή είναι η αποστολή μας, αυτή είναι η πολιτική μας."
Στο ρεπορτάζ πάντα του Βήματος αναφέρεται πως αν και ο Ηλίας Κασιδιάρης άκουσε το Γ. Λαγό να του φωνάζει "κουράγιο", μόλις έφτασε στη φυλακή ο πρώτος, η πλευρά Μιχαλολιάκου δε διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις με τον Κασιδιάρη. Και αυτό διότι ο Η. Κασιδιάρης είχε από τον Οκτώβρη του 2013 το βίντεο με τον Μπαλτάκο, εντούτοις το έδωσε στη δημοσιότητα μόλις κλήθηκε ο ίδιος σε απολογία.  
Πηγή: Βήμα της Κυριακής (φωτογραφίες από τη δικογραφία, όπως δημοσιεύονται στην εφημερίδα)
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/ena_sms_fainetai_pws_kaiei_ton_h_kasidiarh_oi_arxes_to_thewroun_polu_shmantiko_stoixeio.2915323.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου