Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

(Χωρίς σχόλια)! Μάχη με τις φλόγες στην Κερατέα - Αναφορές για εμπρησμό • Συνδέουν τη φωτιά με το θέμα της χωματερής


Διαστάσεις έχουν λάβει τα πύρινα μέτωπα στην Κερατέα, τα οποία ξέσπασαν νωρίτερα το Σάββατο σε τρία διαφορετικά σημεία, τη Λάκιζα, τη Σάκκα και τη Χαράδρα Ωβριοκάστρου, τα οποία ωστόσο αργότερα συνενώθηκαν και πλέον η φωτιά βρίσκεται στην περιοχή Πλάκα και πηγαίνει προς το δάσος. Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια και πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν προκληθεί ζημιές σε ορισμένα από αυτά. Λόγω του τριπλού μετώπου πολλοί, μεταξύ αυτών και ο απερχόμενος δήμαρχος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβάντης αλλά και ο νέος δήμαρχος Λουκάς Δημήτριος, κάνουν λόγο για εμπρησμό. 
«Η φωτιά οδεύει προς την παλιά χωματερή, δεν πήγε τυχαία εκεί», δήλωσε στο Σκάι και ο αντιδήμαρχος ΛαυρεωτικήςΝίκος Στάμου, σημειώνοντας πως αν η φωτιά φτάσει στη χωματερή, το πρόβλημα θα είναι μεγάλο. Μιλώντας στο Κόκκινο ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κωνσταντίνος Λεβάντης, δήλωσε πως τρία σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. 
Το μεγαλύτερο μέτωπο κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν αυτό στην περιοχή Λάκιζα. Η φωτιά ξεκίνησε καίγοντας ξερά χόρτα το απόγευμα του Σαββάτου ωστόσο αργότερα επεκτάθηκε και σε δασική έκταση με πεύκα. Οι φλόγες έφτασαν ακόμη και στις αυλές σπιτιών στον οικισμό Διψέλιζα. Στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν η φωτιά να περιοριστεί από τα δύο αεροσκάφη και τα τρία ελικόπτερα που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού πριν τη δύση του ηλίου ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό. Ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο και για ολιγωρία των αρχών που επέτρεψε την εξάπλωση της φωτιάς.
Στο σημείο συνολικά επιχειρούν περίπου 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, έξι οχήματα ΟΤΑ, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Νομό Αττικής, ενώ κλειστεί είναι η επαρχιακή οδός Κερατέα - Λαυρίου. 



http://tvxs.gr/news/ellada/pyrina-metopa-se-keratea-aliberi-kai-kilkis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου