Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Εγκατέλειψε τους συμβασιούχους ο Γιώργος Καμίνης; Ένδικα μέσα του δήμου της Αθήνας κατά εργαζόμενων που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια

Μια σημαντική καταγγελία που αφορά στο μέλλον των 800 συμβασιούχων του δήμου της Αθήνας, που δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια, φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ο ΑΙΡΕΤΟΣ.

Σύμφωνα με αυτή, προεκλογικά οι υποψήφιοι του δημάρχου της Αθήνας -και συγκεκριμένα ανάμεσα στον Α’ και Β’ γύρο- τόνιζαν ότι η Δημοτική Αρχή δεν θα ασκήσει εφέσεις στις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εκατοντάδες συμβασιούχους (περισσότερους από 800 στην καθαριότητα και στην υπηρεσία πρασίνου και αρκετούς ακόμα σε άλλες υπηρεσίες) και μετατρέπουν τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.



Υπήρξαν μάλιστα, η ομόφωνη απόφαση που πήρε η οικονομική επιτροπή του Δήμου (πράξη 750/2014)[1], καθώς και αντίστοιχη απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) που συνεδρίασε στις 19 Μαΐου. 

Στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο μετά τις εκλογές στις 5 Ιουνίου, τέθηκε το ζήτημα και παρά τις δυο αποφάσεις για την υπεράσπιση των συμβασιούχων τελικά δεν ελήφθη απόφαση.
Στις 2 Ιουλίου η οικονομική επιτροπή, επικαλούμενη την αρνητική γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, ανακάλεσε την απόφαση 750/2014 και αποφάσισε να ασκήσει έφεση ενάντια στην δικαστική απόφαση που δικαιώνει τους συμβασιούχους σε καθαριότητα και υπηρεσία πρασίνου και τους μετατρέπει σε αορίστου 

Στις 3 Ιουλίου κατατέθηκε και η έφεση (αίτηση αναίρεσης της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης) στον Άρειο Πάγο.

Με αντίστοιχο τρόπο κινήθηκε και η εκτελεστική επιτροπή του ΟΠΑΝΔΑ. Στις 10 Ιουλίου, σε έκτακτη σύσκεψη της αποφάσισε να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα κατά των συμβασιούχων του Οργανισμού.
- See more at: http://www.airetos.gr/default.aspx?pageid=13063#sthash.NJKdLEAw.dpuf

http://www.airetos.gr/default.aspx?pageid=13063


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου