Μικρό σχόλιο προ κειμένου. Το Οδόφραγμα είδε από την αρχή την μεθόδευση και με ανάρτηση στις 31 - 8 - 2013 είχε επισημάνει: <<Στήνουν τρομοκρατία οι Δένδιας, Σαμαράς και Τρόικα για να αποπροσανατολίσουν τον λαό ή είναι... εισαγωγή στην καταστολή του λαϊκού κινήματος>>;
Σε συναγερμό τέθηκε το βράδυ της Κυριακής η αστυνομία, έπειτα από ανάφλεξη φακέλου παγιδευμένου με πυρίτιδα, που έγινε στις 20:45 στο σπίτι του εφέτη-ανακριτή κ. Δημήτρη Μόκα, επί της οδού Σκοπέλου 5 στον Χολαργό.
(Ο χάρτης της περιοχής)
(Μικρή αναστάτωση στη γειτονιά του Χολαργού)
(Η πολυκατοικία που διαμένει ο δικαστικός)
(Αποκλεισμένη η περιοχή)
Άγνωστοι απέστειλαν τον φάκελο που περιείχε ένα ντοσιέ με την πυρίτιδα κυνηγετικού όπλου καθώς και μπαταρίες του 1,5V, έχοντας αναγράψει ως όνομα αποστολέα τον οργανισμό «Γιατροί Χωρίς Σύνορα». Ο φάκελος μοιάζει με εκείνον που είχε φθάσει στα δικαστήρια της Ευελπίδων, πριν από περίπου ενάμιση μήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο δικαστικός απουσίαζε από το διαμέρισμά του και μία γειτόνισσα είχε αναλάβει την παραλαβή της αλληλογραφίας. Κατά την επιστροφή του η ένοικος της πολυκατοικίας τον ειδοποίησε πως υπάρχει ένας φάκελος για εκείνον. Όταν πληροφορήθηκε το όνομα του αποστολέα, της είπε να τον πετάξει, όπως και έπραξε. Τελικά ο φάκελος ανεφλέγη, δίχως να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. Το σημείο έχει αποκλειστεί ενώ έχει σπεύσει κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
«Είναι σίγουρο ότι η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο σχέδιο Φοίνικας στο οποίο έχουν αναφερθεί κατά καιρούς η FAI. Έχουμε αναλάβει την υπόθεση και προσπαθήσουμε να εξακριβώσουμε τον λόγο αποστολής του φακέλου. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. μιλώντας στο zougla.gr.
Σύμφωνα με διαρροές της ΕΛ.ΑΣ. ο εισαγγελικός λειτουργός Δ. Μόκας είχε χειριστεί υποθέσεις κατηγορουμένων για συμμετοχή σε ομάδες ένοπλης βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου