Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Φωτογραφίες ντοκουμέντο: Αστυνομικός εκπαιδευτής της Χρυσής Αυγής. Παραδίδει μαθήματα και σε ανήλικα παιδιά


Υπαρχιφύλακας της Αστυνομίας εκπαιδεύει χρυσαυγίτες στη μάχη σώμα με σώμα και στον χειρισμό ροπάλων.
Στις φωτογραφίες-ντοκουμέντο που δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος» φαίνεται ο αστυνομικός να παραδίδει μαθήματα... αυτοάμυνας σε μέλη του κόμματος, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και ανήλικα παιδιά.
Για την υπόθεση, που φέρνει για μια ακόμη φορά στο φως τα ακροδεξιά σταγονίδια στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ., έχει ενημερωθεί το Αρχηγείο και σε βάρος του αστυνομικού έχει διαταχθεί ΕΔΕ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για τον υπαρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. Σάββα Σπυρίδη που υπηρετεί σε υπηρεσία του αεροδρομίου της Ρόδου.
Στις φωτογραφίες ο εν λόγω άνδρας εμφανίζεται να διδάσκει σε ενήλικους αλλά και ανήλικους χρυσαυγίτες πολεμικές τέχνες και χειρισμό όπλων (ροπάλων). Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου και ο τίτλος του καλέσματος ήταν «Ένα μικρό έθνος με τεράστια ιστορία".
Μάλιστα, όπως έχει δημοσιεύσει και η τοπική εφημερίδα της Ρόδου "Δημοκρατική", πρόσφατα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Τ.Ο. Ρόδου της Χρυσής Αυγής άρθρο με τον εν λόγω τίτλο, συνοδευόμενο από φωτογραφικό υλικό από τα μαθήματα που παραδόθηκαν στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου.
Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα "κατέβηκε" από το διαδίκτυο, μετά από σχετικές αναρτήσεις σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Μάλιστα, οι φωτογραφίες είχαν, ωστόσο κυκλοφορήσει στο Facebook, αλλά και μεταξύ αστυνομικών, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Δημοκρατικής», θεωρείται σίγουρο ότι η δραστηριότητα του συγκεκριμένου αστυνομικού θα διερευνηθεί, καθώς πιθανολογείται ότι εκπαίδευε τους υπόλοιπους Χρυσαυγίτες στην αυτοάμυνα.
Όπως αναφέρει το Έθνος,  ο αστυνομικός υπέβαλε παραίτηση μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών "για προσωπικούς λόγους", ωστόσο αυτή δεν έγινε δεκτή και διετάχθη ΕΔΕ.
Σημειώνεται ότι χθες διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα από την  εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης  για την καταγγελία αστυνομικού πως συνάδελφός του εκπαιδεύει σε γυμναστήρια μέλη της "Χρυσής Αυγής"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου