Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Με μίζες των TOR M1 βγήκε το διαζύγιο του Άκη



Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη ζήτησε και έλαβε από τον Ανακριτή ο γιός του πρώην Υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου, Μιχάλης Μιχαηλίδης, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος.


Σήμερα το πρωί ο Μιχαηλίδης οδηγήθηκε στον Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της προμήθειας των συστημάτων TOR M1 που είχε γίνει επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το όνομα του Μιχαηλίδη αναφέρθηκε πρώτη φορά από τον ξάδερφο του Άκη, Νίκο Ζήγρα όταν ανέφερε πως συναντήθηκε μαζί του στην Ελβετία το 2001 για να παραλάβει το ποσόν των 400.000 δολαρίων σε μετρητά, ποσόν το οποίο θα παραλάμβανε ο πρώην υπουργός Άμυνας για να τα δώσει με τη σειρά του στην πρώην σύζυγό του για να συναινέσει στο διαζύγιο. (...)

Ωστόσο, ο ίδιος ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, ο οποίος μετά από αυτή την αποκάλυψη εκδόθηκε από την Κύπρο στην Ελλάδα, ισχυρίζεται πως ποτέ δεν συνέβη αυτή η συναλλαγή επικαλούμενος πως κάτι τέτοιο δεν θα είχε λογική καθώς το διαζύγιο του Άκη εκδόθηκε τρία χρόνια αργότερα. 

Προσπαθώντας ο ίδιος να δικαιολογήσει τα 3,8 εκ. δολάρια που βρέθηκαν σε λογαριασμό του με συνδιαχειριστή τον πατέρα του Ντίνο Μιχαηλίδη τα οποία φέρονται να προέρχονται από τον επιχειρηματία Αλ Ζαγιάντ Φουάντ αλλά και τις ανεκτέλεστες επιταγές άνω των 7 εκατ. δολαρίων, υποστηρίζει ότι έχει έγγραφα από τα οποία αποδεικνύεται πως προέρχονται από νόμιμες δραστηριότητες αλλά και από τις επιχειρηματικές σχέσεις που είχε με τον συγκεκριμένο Άραβα επιχειρηματία ο οποίος σήμερα καταζητείται.


http://www.zougla.gr/greece/article/i-piravli-tor-m1-plirosan-to-diazigio-tou-aki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου