Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Σε διαθεσιμότητα φρουρός του Κορυδαλλού για τον ρόλο του στη δολοφονία Φύσσα


Σε διαθεσιμότητα τέθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης ο εξωτερικός φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού που το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ήταν παρών σε όσα τραγικά συνέβησαν και του οποίου η γενικότερη στάση και συμπεριφορά δημιούργησαν μεγάλα «ερωτήματα».


Σύμφωνα με την κατάθεση γυναίκας αστυνομικού η οποία συμμετείχε στη σύλληψη του Γ. Ρουπακιά, το συγκεκριμένο άτομο τους πλησίασε και προσπάθησε να τους καθησυχάσει υποβαθμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Συγκεκριμένα η αστυνομικός είπε: 

Μας πλησίασε κάποιος και ισχυρίστηκε πως είναι «συνάδελφος». Όταν τον ρωτήσαμε τι είχε συμβεί, μας είπε χαρακτηριστικά ότι «δημιουργήθηκε μια παρεξήγηση σε κάποια καφετέρια αλλά πλέον τα πράγματα έχουν ηρεμήσει και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα». 

Στην αναφορά του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ο ίδιος ο φρουρός παραδέχτηκε πως ήταν παρών στα γεγονότα και πως απλά «ήθελε να συμβιβάσει τα πράγματα». 

Η αναφορά του ωστόσο αυτή διαβιβάστηκε ήδη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη ενώ ο ίδιος τέθηκε σε διαθεσιμότητα καθώς ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε φαίνεται πως σε κάθε περίπτωση είναι τουλάχιστον «ελεγκτέος».


http://www.zougla.gr/greece/article/se-dia8esimotita-frouros-tou-koridalou-gia-ton-rolo-tou-sti-dolofonia-fisa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου