Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Οι διάλογοι των χρυσαυγιτών μετά τη δολοφονία Φύσσα: "Μπράβο στον Ρουπακιά, μας έσωσε"


Νέα εντυπωσιακά στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια από τους διαλόγους που έχει καταγράψει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και οι οποίοι προέρχονται από αναλύσεις κλήσεων μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη.
Στελέχη της Χρυσής Αυγής ακούγονται να εκφράζουν την ανακούφιση τους για την απολογία του Γιώργου Ρουπακιά και για το γεγονός ότι δεν ενέπλεξε οποιονδήποτε άλλο στην εγκληματική επίθεση ενώ σε άλλη κλήση μεταξύ κορυφαίων στελεχών, καταγράφεται συνεννόηση να απαλλαγούν από τα όπλα ή άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία.
"Μπράβο στον Ρουπακιά, μας έσωσε...!" και "Πρέπει να πετάξουμε γρήγορα τα πράγματα από τα σπίτια" ακούγονται χαρακτηριστικά τους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά το μοιραίο βράδυ δεν ήταν ένα ακόμα άτομο αλλά τουλάχιστον δύο, τα οποία είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες. Με βάση το κατηγορητήριο, για την επίθεση είχε ενημερωθεί ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός ενώ σημαντικό ρόλο στις συνεννοήσεις φέρεται να είχε ασφαλιστικός σύμβουλος από το Μοσχάτο, ο οποίος επικοινωνούσε με τον "πυρηνάρχη" της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη την ώρα της δολοφονίας του 34χρονου. Και αυτός έχει συλληφθεί.
Τόσο οι συνεπιβάτες του Ρουπακιά όσο και εκείνοι που τον κάλεσαν από την καφετέρια της Νίκαιας στην πρώτη φάση του περιστατικού, ήταν διακεκριμένα μέλη της Χρυσής Αυγής. Από την ανάλυση προέκυψε ότι περίπου μισή ώρα μετά τη δολοφονία, φέρεται να υπήρξαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο προς ενημέρωση του τελευταίου.
Πηγή: tovima.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου