Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΑΥΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ "ΜΑΥΡΟΥ"!!

(Πεμ. 26/9/13, 12:18)
ΣΤΟΝ “ΑΕΡΑ” ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ!
 Στις 11 Ιουνίου που η κυβέρνηση αποφάσισε απροκάλυπτα να "ρίξει" μαύρο, στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, η ΠΟΣΠΕΡΤ προσέφυγε στηδικαιοσύνη, για να ακυρώσει στην πράξη την απόφαση των Κεδίκογλου - Στουρνάρα για μαύρο στην ΕΡΤ και κατ΄ επέκταση τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που είναι σε αναντιστοιχία από το Σύνταγμα της Ελλάδας.Η προσφυγή αυτή εκδικάζεται στο ΣτΕ την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.
Η ΝΕΤ, με σημερινή ενημερωτική εκπομπή της ανοίγει ξανά το κεφάλαιο της διακοπής λειτουργίας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, ενόψει της κρίσιμης αυτής απόφασης του ΣτΕ. Στην ενημερωτική εκπομπή είναι καλεσμένοι στο στούντιο συνταγματολόγοι, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, εκπρόσωποι των εργαζομένων και της ΕΣΗΕΑ, οι οποίοι θα συζητήσουν με την Αγλαΐα Κυρίτση και τον Βαγγέλη Παπαδημητρίου για τη νομιμότητα ή μη του «λουκέτου» της ΕΡΤ.
Στο μεταξύ, η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί σε συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ, την Παρασκεύη 27 Σεπτεμβρίου, στις 9.30π.μ., ημέρα που θα βγεί η σχετική απόφαση.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν τις παραγωγές και τις εκπομπές του ενημερωτικού και ψυχαγωγικού τους προγράμματος, τις κινητοποιήσεις τους και το διαρκές πρόγραμμά τους στο προάυλιο του Ραδιομεγάρου.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως είχαν δεσμευτεί επαναλειτουργεί το ιστορικό Τρίτο Πρόγραμμα, χάρη στιςφιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού και όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, “η συνεχής βελτίωση των προγραμμάτων μας και η υποχρέωση μας να δίνουμε στον έλληνα πολίτη αυτό που δικαιούται δεν θα σταματήσει.”
Σε αντίθεση με το ποιοτικό και ανεξάρτητο πρόγραμμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ και την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν για συνεχή βελτίωσή του, σήμερα το πρωί άρχισε να εκπέμπει η λεγόμενη και κατ' όνομα  "Ελληνική Δημόσια Ραδιοφωνία" ,σε μία  "άρον-άρον" εναγώνια προσπάθεια των κυβερνώντων να νομιμοποιήσουν, δια της μετάδοσης, τις "μαύρες" πρακτικές που έχουν ακολουθήσει. 

ΠΟΣΠΕΡΤ : ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣτΕ 27/9/13 ΣΤΙΣ 9.30π.μ
Ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ
Το μαύρο της κυβέρνησης στην ΕΡΤ είναι μαύρο στη δημοκρατία. Είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Ο μόνος δρόμος  είναι η αντίσταση.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο πρόεδρός της Καλφαγιάννης Παναγιώτης, έχοντας εμπιστοσύνη και θέλοντας να τιμήσουν τους θεσμούς της Δημοκρατίας από την ίδια μέρα της 11ης Ιουνίου 2013, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για να ακυρώσουν στην πράξη την απόφαση των Κεδίκογλου - Στουρνάρα για μαύρο στην ΕΡΤ και κατ΄ επέκταση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που είναι σε αναντιστοιχία από το Σύνταγμα της Ελλάδας. 
Είναι η ώρα επιτέλους που οι θεσμοί πρέπει να δείξουν ότι έχουν διακριτούς ρόλους και υπηρετούν την κοινωνία.
Η ΕΡΤ είναι συνταγματικό δικαίωμα του Έλληνα πολίτη και υποχρέωση της πολιτείας να την παρέχει.
Οι αντισυνταγματικές μέθοδοι, η αλαζονεία, η φασιστική νοοτροπία, το «αποφασίζομεν και διατάζομεν» για μαύρο στην κοινωνία μαύρο στις ζωές μας δεν θα περάσει.
Η Παγκόσμια κοινότητα, ο ελληνικός λαός, οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού σύσσωμοι έχουν ταχθεί κατά του Μαύρου της ΕΡΤ.
Οι δικαστές κρίνουν και δικάζουν εν ονόματι των πολιτών και του Ελληνικού ‘Έθνους γι αυτό είμαστε σίγουροι ότι δεν θα περάσει ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
Η ΕΡΤ ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτή παράθυρο στην κοινωνία όπως το Σύνταγμα της Ελλάδας και οι Διεθνείς Συνθήκες προβλέπουν.
Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι αγώνας για την Δημοκρατία, για τους θεσμούς, για την ελευθερία και ενάντια στην κατάργηση κάθε δημόσιου αγαθού.
Ξεκινήσαμε έναν ανένδοτο αγώνα, εδώ και 110 ημέρες ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ έγινε σημείο αναφοράς  και παράδειγμα προς μίμηση.
Αυτός ο φάρος πρέπει να συνεχίσει να μένει αναμμένος και γι αυτό σας καλούμε να διαδηλώσουμε  και να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί ότι η ΕΡΤ είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της Ελλάδας και θα παραμείνει ανοιχτή.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΣΤΙΣ 09.30 ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ:Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ
Πέμπτη, 26/9/2013 - 19:00
Η ΝΕΤ, με έκτακτη εκπομπή ενόψει της κρίσιμης απόφασης του ΣτΕ, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου,ανοίγει  και πάλι το κεφάλαιο της διακοπής λειτουργίας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.
Καλεσμένοι στο στούντιο συνταγματολόγοι, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, εκπρόσωποι των εργαζομένων και της ΕΣΗΕΑ, συζητούν με την Αγλαΐα Κυρίτση και τον Βαγγέλη Παπαδημητρίου για τη νομιμότητα ή μη του «λουκέτου» της ΕΡΤ.
Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε προσφύγει στο ΣτΕ, υποστηρίζοντας ότι η λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης δεν είναι σύμφωνη με προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έλεγε ότι θα έπρεπε να λειτουργούν πλήρως όλες οι δημόσιες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες μέχρι τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ.
ΣΤΟΝ “ΑΕΡΑ” ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ
Όπως είχαμε δεσμευτεί για την επαναλειτουργία του ιστορικού Τρίτου Προγράμματος, το κάναμε πραγματικότητα χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού. Η συνεχής βελτίωση των προγραμμάτων μας και η υποχρέωση μας να δίνουμε στον έλληνα πολίτη αυτό που δικαιούται δεν θα σταματήσει.
Γιατί η ΕΡΤ ήταν, είναι και θα είναι Aνοιχτή - δημόσια ραδιοφωνία, τηλεόραση και διαδίκτυο στην υπηρεσία του Έλληνα πολίτη.

Συντονιστείτε κι απολαύστε - στο www.ertopen.com και στο www.thepressproject.gr.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 26/9 ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

 

21.00 : Ο Δώρος Δημοσθένους
Μαζί του στο πιάνο ο   Νεοκλής Νεοφυτίδης
Ο Δώρος Δημοσθένους γεννήθηκε στη Λεμεσό. Ξεκίνησε ως σολίστ στο φωνητικό σύνολο «Διάσταση»  στην Λεμεσό. Το 1994 τραγούδησε στην παράσταση του Μιχάλη Κακογιάννη Κύπρος-20 Χρόνια Μετά, στο θέατρο Ηρώδου Αττικού. Το 1995 ερμήνευσε «Τα τραγούδια της Αμαρτίας» του Μάνου Χατζιδάκι στην παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου «Ενός Λεπτού Σιγή». Επίσης τραγούδησε στη Λυρική Σκηνή Αθηνών, στην όπερα Διδώ και Αινείας του Percell.
Συνεργάστηκε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων σε τραγούδια των Beatles και μπαλάντες. Εμφανίστηκε στα μεγάλα θέατρα του Λονδίνου, Her Majesty's και Theatre Drury Lane πλάι στη Νάνα Μούσχουρη και στο θέατρο του Κρεμλίνο.Το καλοκαίρι του 1997 ερμήνευσε τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι στους Όρνιθες του Αριστοφάνη με το Θέατρο Τέχνης του Κάρολο Κουν.
Το 1998-1999 είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο μιούζικαλ Grease που ανέβηκε στο θέατρο Βέμπο στην Αθήνα. Την περίοδο 2001 -2003 συμμετείχε στην περιοδεία της Μαρίας Φαραντούρη σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη ερμήνευσε επίσης, σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση το έργο Αμοργός του Μάνου Χατζιδάκι σε ποίηση Νίκου Γκάτσου, που παρουσιάστηκε στο θέατρο Ηρώδου Αττικού τον Ιούνιο 2003.
Στη δισκογραφία συμμετέχει στο Ίνατι του Δημήτρη Λάγιου, Των Αθανάτων και η Καρδία μου Πεθυμώντα του Μιχάλη Χριστοδουλίδη, Τα μυστικά του Κήπου και Κηποθέατρο του Νίκου Κυπουργού, «Ο Τεμπέλης Δράκος» του Γιώργου Χατζηπιερή, "Μ' αγιόκλημα και γιασεμιά» του Λουκιανού Κηλαηδόνη.
Ερμηνεύει, μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Τάση Χρηστογιαννόπουλο το έργο «ΑΜΟΡΓΌΣ» του Μάνου Χατζιδάκι σε ποίηση Νίκου Γκάτσου, που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο 2005 Το Δεκέμβριο 2008 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο "One for the Road" από τη Μικρή Άρκτο..

22.00 ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ  με την αγαπημένη του κιθάρα !
Ο Γιάννης Νικολάου το  1974 δημιουργεί με τον Αντώνη Μιτζέλο  ερασιτεχνικό συγκρότημα. Το 1980 με  τον Σκωτσέζο  Howe Stewart  παίζουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό Αγγλόφωνα τραγούδια. Το 1985 με τον Παντελή Θαλασσινό δημιουργούν τους Λαθρεπιβάτες.  Το 1987 κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος «Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε». Με συμμετοχή της Ελένης Δήμου «Ανησυχώ»! Συνεργάζονται  με   Χάρις Αλεξίου, Χάρυ Κλύνν, Διονύση Θεοδόση,   Δήμητρα Γαλάνη,  Αναστασία Μουτσάτσου, Λένα Αλκαίου, Γιάννη  Σπανό, Γιώργο Χατζηνάσιο, Μάριο Τόκα, Βασίλη Καζούλλη. Το 1990 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος «Ταξίδι στο όνειρο», το 1991 κυκλοφορεί ο τρίτος και τελευταίος δίσκος των Λαθρεπιβατών «Έτσι απλά», Ακολουθει η διάλυση των Λαθρεπιβατών..Το 1994  ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Γιάννη με τίτλο «Όνειρα Αυθαίρετα» ενώ το  1995 ο δεύτερος προσωπικός δίσκος «Χωρίς πυξίδα» και η δημιουργία του συγκροτήματος «Ραγισμένες καρδιές». Ξεκινά  μια  πορεία με πολλές αξιόλογες συνεργασίες, γράφει τραγούδια για την Λένα Αλκαίου, Κώστα Μάντζιο, Ελένη Δήμου, Γιάννη Πουλόπουλο, Καλλιόπη Βέτα.. Μελοποιεί ποιήματα της Λένας Παππά στο cd «Κακό παιδί», ενορχηστρώνει το cd της Λένας Αλκαίου «Στου Παραδείσου τα μπουζούκια» και παίρνει τα εύσημα από τον Γιάννη Σπανό και τον Μίμη Πλέσσα που έχουν τις περισσότερες συνθέσεις. Διασκευάζει Γιώργο Ζαμπέτα, Μάνο Λοϊζο, Σταύρο Ξαρχάκο, Κώστα Καπνίση. Το 2001 κυκλοφορεί το συνθετικό του cd «Να είσαι εδώ στα δύσκολα» με ερμηνεύτρια τη Μαρία Ρουσσέα. Το 2002 εγκαθίσταται στα Χανιά διευθυντής στον τοπικό Ρ/Σ TOP F.M και καλλιτεχνικός διευθυντής της μουσικής σκηνής «Εκεί στον Νότο».Γράφει τραγούδια με Κρητικό χρώμα, κυκλοφορεί το πρώτο greatest hits Λαθρεπιβάτες -18 μεγάλες επιτυχίες, Γιάννης Νικολάου και η μπάντα του δρόμου (Vinilio Music Productions).  Το 2005 "Οι άγγελοι του έρωτα"   με τον Παντελή Θαλασσινό: Oι Λαθρεπιβάτες πάλι μαζί στην σκηνή και στην δισκογραφία! Ο Γιάννης γράφει ο Παντελής τραγουδάει και το cd κάνει μεγάλη αίσθηση. Ακολουθει « Στο νότο έρωτας φυσά» (Σείστρον) με το Γιάννη, το cd ηχογραφείται από τον ίδιο τον δημιουργό στα Χανιά και γνωρίζει μεγάλη ανταπόκριση στην Κρήτη. Παράλληλα γράφει κρητικότροπα τραγούδια για τον σπουδαίο Ηρακλειώτη λυράρη Στέφανο Μεσσαριτάκη. Το 2006 έχει συνεργασία επί σκηνής με τον Βαγγέλη Γερμανό με τίτλο «Κρουαζιέρα στο όνειρο». Τέσσερα νέα τραγούδια και διασκευές των επιτυχιών του από τον ίδιο και τον μόνιμο συνεργάτη του Τάσο Ζαφειρίου. Συμμετέχει ο Παντελής Θαλασσινός και ο Πάνος Κατσιμίχας. Το 2009 Λαθρεπιβάτες - Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε (Διπλό cd MBI). Το 2010 για πρώτη φορά ο Γιάννης Νικολάου συγκεντρώνει τους βασικούς ερμηνευτές των τραγουδιών του αλλά και νέους και κάνει δύο παραστάσεις: Παντελής Θαλασσινός, Λένα Αλκαίου, Ελένη Δήμου, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ανδρουλάκης, Κώστας Μάντζιος, Ιωάννης Λάκης, Πένυ Σκάρου, Άντζελα Ορφανού, Άλκης Κόλλιας...
Τέλος έχει πολλές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις όπως: :Αργοναυτική εκστρατεία, Ο Αριστοφάνης σαν παραμύθι... Εκκλησιάζουσες, Η νυχτερίδα (Ο χορός των παραμυθιών) Αστυνόμος Β΄ Φρανκ, Τζεππέτο, Η χιονάτη και οι 7 ψηλοί νάνοι, Ρομπέν των δασών,The last porn movie Εν ονόματι του νομού, Στη μάχη της Κρήτης, Ένας άφραγκος Ωνάσης, Οι τρεις σωματοφύλακες.
ΕΡΤ : ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ


ΠΕΜΠΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου