Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Κυριαζίδης: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή - κλαρινογαμπρός ο Κασιδιάρης


Με οξείς χαρακτηρισμούς μίλησε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Δημήτρης Κυριαζίδης, για τους χρυσαυγίτες του κοινοβουλίου. Παράλληλα κατηγόρησε και τον Θ. Πάγκαλο ότι δίνει "μπόνους" στη Χρυσή Αυγή.
Ο Δ. Κυριαζίδης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5 υποστήριξε ότι υπήρξε τεράστια ανοχή προς τη Χρυσή Αυγή από όλα τα κόμματα, ενώ δεν δίστασε να αποκαλέσει τον Ηλία Κασιδιάρη "κλαρινογαμπρό' και χαρακτήρισε τη ΧΑ ως μια "εγκληματική οργάνωση".
Υποστήριξε επίσης ότι η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής "δεν είναι θέμα Αστυνομίας".
"Έχοντας τα δεδομένα από την προηγούμενη ιδιότητά μου, την αστυνομική, και βεβαίως γνωρίζοντας τι πρεσβεύουν τα φασιστικά (ιδεώδη) κτλ., βάζοντας κάτω τον τρόπο λειτουργίας τους, όχι δύσκολα κανείς οδηγείται στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση και συμμορία" είπε και συνέχισε:
"Δεν είναι θέμα Αστυνομίας. Και δεν προτρέχω να υποστηρίξω. Η ΕΛΑΣ είναι εκτελεστικό όργανο. Ο υπουργός προΐσταται πολιτικά, αλλά αυτά τα ζητήματα έχουν μια πολιτική χροιά και επειδή μπορεί να δοθεί μια διάσταση πολιτικής δίωξης, πρέπει να υπάρξει μια κοινή παραδοχή από όλα τα κόμματα που συγκαταλέγονται στο δημοκρατικό και συνταγματικό τόξο: ότι υπήρξε τεράστια ανοχή. Βεβαίως (εννοώ όλα τα κόμματα) και θέλω να τονίσω ότι η Δεξιά κατηγορείται με ένα σύνδρομο ότι πάει να περιορίσει ελευθερίες κτλ. Εμείς, καθυβριζόμαστε στο Κοινοβούλιο με εκφράσεις βαριές. Είδαμε αυτήν την πολιτική τσατσά π.χ. να μπαίνει σε οικογενειακά ζητήματα με το παιδί του αντιπροέδρου της Βουλής, του κ. Δραγασάκη. Ή αυτόν τον κλαρινογαμπρό, τον κ. Κασιδιάρη, να αναφέρεται με ύβρεις κατά βουλευτών και κανείς να μην αντιδρά. Μιλάμε για αυτή που παραιτήθηκε από βουλευτής για να αναλάβει η οικογένεια Μιχαλολιάκου τη διοίκηση της οργάνωσης. Έτσι δεν έγινε; Ή του βουλευτή Σερρών, που ανέλαβε ο μέλλων γαμπρός της και στη συνέχεια ορίστηκε ως μετακλητός στη Βουλή; Αυτοί είναι που θέλουν να φέρουν νέα ήθη…"
"Ξέρουμε ότι αυτοί θέλουν να διεγείρουν, να προκαλέσουν. Το λένε στα καταστατικά και τις αρχές τους ότι δεν πιστεύουν στη Δημοκρατία και θα την εκμεταλλευτούν με κάθε τρόπο. Μια ήπια αντίδραση, δεν περνάει στη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση, που εκμεταλλεύεται το Κοινοβούλιο για τους δικούς της σκοπούς. Ζήτησα από όλα τα κόμματα, όταν έρχονται αυτοί ως μπουλούκι, να αποχωρούν οι άλλοι και να μένουν οι κύριοι αυτοί να βρίζουν τους εαυτούς τους" είπε.
"Ο Φύσσας προσέφερε στη Δημοκρατία, παρότι αφαιρέθηκε η ζωή του και θρηνεί η οικογένειά του. Είναι όμως ένα εγερτήριο μήπως και ξυπνήσει το πολιτικό σύστημα και αντιληφθεί αυτή την πραγματικότητα και πού οδηγούμαστε. Εδώ και ένα χρόνο, έχει εγκατασταθεί αυτή η εγκληματική οργάνωση με χρήματα του Δημοσίου. Δεν είναι πλέον αυγό του φιδιού, είναι βόας. Και δεν θέλω να πιστέψω ότι έγινε και λερναία ύδρα, που δεν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Οσο πιο γρήγορα υπάρξουν μέτρα, τόσο το καλύτερο" , σημείωσε.
"Είδατε με πόση ευκολία αυτός ο κλαρινογαμπρός "έδωσε" στην ψύχρα το δολοφόνο. Τον πούλησε! Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ξαναγίνει αυτό, γιατί είναι θρασύδειλα ανθρωπάκια. Βρήκαν το κενό που δημιουργήσαμε εμείς και εκμεταλλεύονται την αδυναμία και το φόβο μας, να κυλά ο χρόνος. Σε μια Δημοκρατία υπάρχουν και ευθύνες και πρέπει να τις αναλαμβάνουμε. Καθυστερήσαμε όλοι. Πρέπει να υπάρξει αυτή η παραδοχή", τόνισε, ενώ καταφέρθηκε και κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου:
"Χρειάζεται μια συστηματική και συλλογική προσπάθεια και βέβαια όχι από πρόσωπα του παρελθόντος, διότι διεγείρεται η κοινωνία. Θα μιλήσω καθαρά: την Κυριακή, σε ένα κεντρικό κανάλι, βγήκε ο κ. Πάγκαλος για να καταφερθεί κατά της Χρυσής Αυγής. Της δίνει μπόνους. Δεν έχω τίποτα με τον συγκεκριμένο, αλλά θα πρέπει να καταλάβει ότι προκαλεί, διεγείρει και δεν βοηθάει την υπόθεση της Δημοκρατίας αυτή τη στιγμή. Θα πρέπει να υπάρχει μια αυτογνωσία. Να ξέρουμε ότι αν προκαλούμε, δεν βοηθούμε και δίνουμε λαβή σε πολλούς. Από χθες στο Κοινοβούλιο θα έπρεπε να έχουμε μια άλλη στάση και γι’ αυτό απευθύνθηκα στα προεδρία των άλλων κομμάτων…".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου