Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ: ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ 6 KAI ΠΛΕΟΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ!

(Πεμ. 19/9/13 - 19:33)
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΚΑΛΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΜΗ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ!
Χωρίς ασφάλιση και πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι περίπου 6.000.000 πολίτες στη χώρα μας!

Την συγκλονιστική και ασύλληπτη αυτή αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Δημήτρης Κοντός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 12ο ετήσιο συνέδριο του
Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου «Healthworld».
Στο καιρό των μνημονίων εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία η οποία έχει καταδικάσει εκατομμύρια συμπολίτες μας να ζούν όχι μόνο στο όριο της φτώχειας αλλά χωρίς να δικαιούνται ιατροφαρμακευτική πρόσβαση.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Δημήτρης Κοντός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 12ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου "Healthworld" 3,068 εκατομμύρια ασφαλισμένοι του Οργανισμού έχουν απωλέσει την ασφαλιστική ικανότητά τους!
Το κακό όμως δεν σταματά εδώ αφού o κ.Κοντός ανέφερε επίσης ότι ΕΟΠΥΥ "μετρά" τις πληγές του αφού υπάρχουν και άλλοι 3,3 εκατ. ασφαλισμένοι συμπολίτες μας μεταξύ των οποίων έμποροι που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους, οικοδόμοι αλλά και άλλες κατηγορίες εργαζομένων οι οποίοι δεν έχουν κανένα ασφαλιστικό δικαίωμα.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το αστρονομικό αυτό νούμερο δεν αφορά μόνο τους ίδιους τους ασφαλισμένους αλλά και τις οικογένειες τους οι οποίες με την σειρά τους υφίσταται τις συνέπειες της ανεργίας.Έτσι αν έχουν την ατυχία να αρρωστήσουν δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε νοσοκομειακή αλλά ούτε και σε φαρμακευτική περίθαλψη.

Ήδη, μάλιστα, με σχετική του εγκύκλιο ο ΕΟΠΥΥ , ο οποίος δεν χρηματοδοτείται, πλέον, επαρκώς από τη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή συγκυβέρνηση, κάλεσε τους φαρμακοποιούς να μη χορηγούν φάρμακα σε ασθενείς που δεν διαθέτουν ασφαλιστική ενημερότητα!
Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους αντέδρασαν έντονα καλώντας το διοικητή να ανακαλέσει την απόφαση του.
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου