Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Συνέντευξη Τσίπρα στον βρετανικό Guardian


Με τίτλο «Είμαστε η μεγάλη ελπίδα για την αλλαγή» και υπότιτλο «Ο νεαρός αριστερός μαχητής κρατούσε το μέλλον της Ελλάδας στα χέρια του για λίγες μέρες τον Ιούνη. Μπορεί να το ξανακάνει το 2013», η βρετανική εφημερίδα Guardian δημοσιεύει σήμερα συνέντευξη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο συνεντεύξεων με διεθνείς προσωπικότητες που έκαναν πρωτοσέλιδα το 2012 ("Stories of 2012") .


«Μπορεί να χάσαμε οριακά τη μάχη. Δεν χάσαμε, όμως, τον πόλεμο», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ανταποκρίτρια της εφημερίδας Ελένα Σμιθ (Helena Smith), σημειώνοντας: «Είμαστε η μεγάλη ελπίδα για την αλλαγή. Δεν θέλουμε μόνο να σταματήσουμε την καταστροφή - το λάθος φάρμακο. Θέλουμε και να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μόνον εμείς μπορούμε να φέρουμε σε πέρας όλες τις θετικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Το πολιτικό σύστημα ήταν ένα από τα βασικά αίτια της κρίσης, όπως επίσης και το πελατειακό κράτος».

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει», και σχολιάζοντας την ακολουθούμενη πολιτική υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα αποτελεί μοναδική περίπτωση χώρας, όπου το δημόσιο χρέος συνέχισε να αυξάνεται, ακόμα και μετά την αναδιάρθρωσή του».

«Τα μέτρα αυτά είναι αυτοαναιρούμενα και γι' αυτό καταδικασμένα να επιτείνουν το σπιράλ του οικονομικού θανάτου της χώρας. Ένα νέο κούρεμα είναι αναπόφευκτο και θα πραγματοποιηθεί μετά τις γερμανικές εκλογές», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και προσέθεσε: «Ό,τι είπαμε από τον πρώτο χρόνο της κρίσης επιβεβαιώθηκε.Φυσικά αισθανόμαστε δικαιωμένοι, αλλά αυτό δεν αρκεί. Όλη η πολιτική πρέπει ν' αλλάξει».

Το ρητορικό χάρισμα του Τσίπρα, γράφει η δημοσιογράφος του Guardian, έχει αναμφισβήτητα συμβάλει στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Από το καλοκαίρι και μετά -σημειώνει η ίδια- επανειλημμένες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να προηγείται. Προσβλέπει στην εξουσία. Το αίτημα για νέες εκλογές αναμένεται ότι θα ακουστεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια του 2013.

Αυτή την εβδομάδα, υπογραμμίζει η ανταποκρίτρια της εφημερίδας, ο Αλέξης Τσίπρας ολοκλήρωσε τις επίσημες επισκέψεις του στη Βραζιλία και την Αργεντινή, προσπαθώντας να διεθνοποιήσει το ελληνικό πρόβλημα χρέους, στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, η οποία δεν είναι μονομερώς εξαρτημένη από την ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου