Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Για τον Πέτρο



…Φουκαριάρα αστική τάξη, που πρέπει να καταφεύγει πάντα σε τέτοια μέσα 
για να παρατείνει τη λιγοστή ζωή της. Οι πράξεις της δεν μας εκπλήσσουν. 
Είναι στη φύση της να βασανίζει, να εκτοπίζει, να δολοφονεί.
Όμως κανένας δεν πεθαίνει δίχως να αμυνθεί μ’ ένα τελευταίο χτύπημα, 
ούτε κάν τα ζώα. Το ό,τι αυτοί οι τελευταίοι της σφαδασμοί προκαλούν θύματα 
είναι λυπηρό, πολύ περισσότερο όταν αυτοί που πέφτουν είναι αδέλφια μας. 
Είναι όμως κανόνας και δεν μπορούμε να τον παραβούμε. 
Τα πάθη μας είναι η αρχή του τέλους των εχθρών μας…

Αποχαιρετισμός του Φρανσίσκο Ασκάσο στους συντρόφους του.
Από το βιβλίο Το Σύντομο Καλοκαίρι της Αναρχίας του Χανς Εντσενσπέργκερ
Στο παρακράτος των ανδρεικέλων των αγορών, υπάρχουν και θα υπάρχουν αυτοί που θα αντιστέκονται, στο όνομα της λευτεριάς και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αυτονόητο λοιπόν δικαίωμα αλλά και καθήκον του καθενός μας η απειθαρχία στους Κρεόντιους νόμους των,  η εναντίωση στα μίσθαρνα όργανα τηςτάξης τους, η αψήφιση της δικαιοσύνης τους.
Τάξη και δικαιοσύνη στον καιρό των μνημονίων: πότνιες ιέρειες του φασισμού, εκπορνευμένες από τα κίβδηλα νομίσματά του, θαμπωμένες από τα εφήμερα που τους υπόσχεται αξιώματά τους.
Τάξη και δικαιοσύνη: φορείς της πανούκλας του φασισμού εφορμούν πότε με στολή μπάτσου, πότε με στολή ναζιστή και πότε με μανδύα δικαιοσύνης πάνω σε κάθε τί που θυμίζει ανθρωπιά.  
Η κατασκευή ενόχων το έργο τους. Με τις εντολές της κυβέρνησης των ανδρεικέλων, με την επιδότηση της χούντας των αγορών. Αμολυμένα τα σκυλιά τους, εθισμένα στην ευωδία του βορβορώδους φασισμού, αφιονισμένα από τα κηρύγματα του ναζισμού, απεχθάνονται εικόνες ομορφιάς, χρώματα ελευθερίας. Ερπετά σερνάμενα προσπαθούν να σηκώσουν ανάστημα, απλώνοντας σιδερένιο χέρι, οπλισμένο με φωτιά και μολύβι κατά Ανθρώπων.
Αυτά ήταν τα ανθρωποειδή ερπετά του υπουργού Δένδια που επιτέθηκαν στον Πέτρο Καπετανόπουλο στον Κολωνό. Αυτά τα ερπετά θέλησε να τιμήσει και η εισαγγελέας στην οποία προσήχθη ο Πέτρος, προσθέτοντας μια ακόμη κατηγορία-ύβρι στον οχετό των κατηγοριών των μπάτσων της ΔΙΑΣ. Όλοι τους δεν ανέχθηκαν το ότι ο Πέτρος ήταν Άνθρωπος, που στάθηκε όρθιος, αψηφώντας τη βία και τη δύναμη των όπλων τους. Ανυπόφορο από τη θέση του σκουληκιού-φασίστα να βλέπεις να φτερουγίζει η ανθρωπιά, η ανόθευτη αλληλεγγύη, η γενναιότητα. 
Κι’ έτσι ο Πέτρος φορτωμένος με αδικήματα – έτοιμες συνταγές φίμωσης και καταστολής, εμφυτευμένες στη νοσηρή φαντασία των φυλάκων της τάξης και τωνλειτουργών της δικαιοσύνης, τελεί υπό καταστολή έως ότου εκδικασθεί η υπόθεσή του. Τάξη και δικαιοσύνη σε καιρούς κατοχής και μέρες των μνημονίων. Απλά φασισμός.


Η συνέντευξη τύπου για τον Πέτρο Καπετανόπουλο εδώ.

Το ιστορικό και η συλλογή υπογραφών υπέρ του Πέτρου εδώ.
http://www.exarhia.gr/2012/12/28/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%BF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου