Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΤΕΛΕΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟ. (Συν δύο σχόλια).


Aκουσα χθες καποιους να μιλανε για την αυξηση της εγκληματικοτητας, συνδεοντας τη με την οικονομικη κριση και το πως εχει εκφυλισει τους ανθρωπους, "εχουμε χασει την ανθρωπια μας",
κι αλλες τετοιες μπαρουφες.
Οχι, δεν ειναι μπαρουφα να πεις οτι η φτωχεια παραγει εγκληματιες, σωστο ειναι,
μπαρουφα ειναι να πεις οτι το εγκλημα παραγεται αποκλειστικα απο τη φτωχεια και την οικονομικη κριση.


Μπαρουφα ειναι να πεις οτι το εγκλημα παραγεται αποκλειστικα απο τη καταπτωση των ηθικων μας αξιων, απο την ελλειψη παιδειας η μορφωσης, απο τα βιντεογκεημς, απο την απομακρυνση απτον Θεο η απο το θρησκοληπτο φανατισμο. Απο τους χωρισμενους γονεις, τη κακοποιηση η κατι παρομοιο. Τα ναρκωτικα η το αλκοολ. Η τον καπιταλισμο.

Ολα τα παραπανω σαφως και συμβαλλουν στην αυξηση της εγκληματικοτητας, αλλα δεν ειναι το πρωτογενες αιτιο. Υπαρχουν "ανηθικοι" που δεν εγκληματουν, υπαρχουν παιδια που παιζουν βιντεογκεημς που δεν εγκληματουν, υπαρχουν αμορφωτοι , θρησκοληπτοι φανατικοι η αθεοι που δεν εγκληματουν, υπαρχουν θυματα της βαρβαροτητας του free market που δεν εγκληματουν, αλκοολικοι, ναρκομανεις, υπαρχουν ανθρωποι που εχουν κακοποιηθει βαρια σε παιδικη ηλικια κι ομως δεν εγκληματουν.

Αραγε λοιπον, τι φταιει κι εχουμε φρικτα εγκληματα σα το χθεσινο στη Ξανθη; Αυτη την ανειπωτη φρικη που διαβαζοντας τη, προσπαθουμε κατευθειαν να τη ξεχασουμε γιατι το μυαλο αρνειται να αναπαραστησει τα πανδεινα που περασε αυτη η κοπελα;

Τιποτα. Τιποτα δε φταιει, με την εννοια οτι αν ειχε αποφευχθει, η κοπελα θα ζουσε.
Ο υπανθρωπος δολοφονος γεννηθηκε υπανθρωπος. Θα σκοτωνε καποια ετσι κι αλλιως,
 θα βιαζε ετσι κι αλλιως, θα εκαιγε ετσι κι αλλιως, θα εκανε τα υπολοιπα που κατι μεσα μου πεθαινει μονο που τα σκεφτομαι, ετσι κι αλλιως.
Αν υπαρχει κατι που στη περιπτωση που ειχε αποφευχθει, η κοπελα θα ζουσε,
 αυτο ειναι η ζωη του.
Ομως, δυστυχως, αυτο δεν ειναι κατι που εκ των προτερων μπορουμε να γνωριζουμε,
το αν και το ποτε  δηλαδη καποιο ανθρωποζωο θα εκδηλωθει.

Τετοια εγκληματα εκβαρβαρωνουν τη κοινωνια, την εκφασιζουν, την απανθρωποποιουν.
Αλλα υπαρχει κατι ακομα χειροτερο: Της αφηνουν μια πληγη που δε μπορει να κλεισει. Δε μπορει να κλεισει με τη καθειρξη του υπανθρωπου και προφανως ειναι γελοιο να μιλαμε εδω για σωφρονισμο.
Το Κακο δε σωφρονιζεται. Το Κακο δε νικιεται γιατι ειναι θεμα χρονου να εκδηλωθει.
Το Κακο δε ξεριζωνεται, ουτε αφανιζεται. Παντα θα υπαρχει γιατι βρισκεται στη καρδια της Ανθρωπινης Φυσης. Παντα θα γεννιουνται υπανθρωποι, δηλαδη κατωτερες μορφες ζωης που δε καταφεραν να γινουν ανθρωποι και παρεμειναν σε μια πρωτογονη κατασταση, ζωντας στον ερπετοειδη εγκεφαλο τους, μη μπορωντας να εξελιχθουν.
Παντοτε ανθρωποι θα πεφτουν θυματα φρικτων εγκληματων, θα βιαζονται, θα δολοφονουνται, θα καιγονται.
Και η πληγη στις ψυχες των υπολοιπων ανθρωπων, ποσο μαλλον των συγγενων, θα μενει ανοιχτη.
Αλλα κατι που δε μπορει να επουλωθει δε σημαινει οτι δε μπορει και να καταπραυνθει.
Γλυκια αλοιφη πανω στη πληγη, που παρηγορει, που ηρεμει, που εξαγνιζει.

Τετοια αλοιφη δε μπορει παρα να ειναι η θανατικη ποινη για τις κατωτερες μορφες ζωης που διαπραττουν τετοια εγκληματα.

Στους πανυβλακες που μιλανε για τη σημερινη πτωση των ηθικων αξιων, θα απαντησω με τις γυναικες που καιγονταν γιατι τις περνουσαν για μαγισσες. Κι αυτο δε συνεβαινε καν στον Μεσαιωνα οπως νομιζουν οι περισσοτεροι, αλλα επι Αναγεννησης και Μεταρρυθμισης, μαλιστα η τελευταια γυναικα που καηκε στη πυρα ως μαγισσα ηταν στα μεσα του 19ου αιωνα, στη πολιτισμενη Ελβετια.
Σε οσους μιλανε για απομακρυνση απτον Θεο, ομοιως με παραπανω,
 ολοι οι Ιεροεξεταστες και τα πληθη που καβλωναν με το θεαμα, θεοσεβουμενοι  Χριστιανοι ηταν.
Για να μη μιλησω βεβαια για σημερινες χωρες μουσουλμανικης θρησκοληψιας, με τα πετροβοληματα γυναικων για μοιχεια η τον υποχρεωτικο γαμο γυναικων με τους βιαστες τους, κλειτοριδεκτομες κλπ, ας μη μιλησω γιατι αν πω αυτα που εχω στο μυαλο μου για τα φαντισμενα αυτα πιθηκια, βλεπω να εκδιδονται φετφα εναντιον μου.

Στους αθεους που τα ριχνουν ολα στη θρησκοληψια, θα απαντησω με Αντερς Μπρεηβικ.
Αθεος ηταν κι αυτος, απο τη πολιτισμενη Νορβηγια.
Και σκοτωσε δεκαδες παιδια. Κι αυτοι οι καραγκιοζηδες τον εχουν να βγαζει λογους στα Δικαστηρια, αντι να τον εκτελεσουν, βασανιζοντας τον πρωτα.
Βλεπε κι Αμερικη εδω, με τα περιστατικα Κολουμπαιν να ξεφυτρωνουν σα μανιταρια.

Σε οσους τα ριχνουν στα ναρκωτικα, το αλκοολ η τον διαταραγμενο ψυχισμο, εχω να τους δειξω το συνολο σχεδον των ναρκομανων, αλκοολικων η ψυχικα διαταραγμενων, που δε θα εβαζαν ποτε φωτια σε μια γυνακα, βιαζοντας και ξεσκιζοντας το κορμι της πρωτα.

Εκατομμυρια φτωχοι σε ολον τον κοσμο υποφερουν, εξαθλιωνονται, πεθαινουν.
Κι ομως, ποσοι απο αυτους θα βασανιζαν μια γυναικα για να εκτονωσουν την οργη τους;


Η χθεσινη φρικη δεν ειναι παρα ενα τρανταχτο παραδειγμα επιστροφης του απωθημενου.
Εκπολιτιστηκαμε, εξημερωθηκαμε, χαιρεταμε ευγενικα στον δρομο, λεμε παρακαλω κι ευχαριστω.
Φτιαχνουμε δρομους, φτιαχνουμε γεφυρες για να μικρυνουμε τα χασματα, φοραμε ρουχα για να κρυψουμε τη γυμνια μας, τρωμε με μαχαιροπηρουνα για να μη μας δουν με λερωμενα χερια οι διπλανοι μας, παιζουμε ποδοσφαιρο για να μην εισβαλλουμε στις χωρες των αλλων, πληκτρολογουμε στα κομπιουτερ την οργη μας, κοβουμε τα νυχια και τα μαλλια μας, ξυριζομαστε, βαζουμε αρωματα, πηγαινουμε στο Διαστημα και στους βυθους των ωκεανων, προβλεπουμε τον καιρο, διαβαζουμε για να ενημερωθουμε, μιλαμε για προληψη του εγκληματος, ξεχναμε οτι ειμαστε ζωα.
Ξεχναμε οτι ημασταν ζωα που εκπολιτιστηκαν.
Και θελουμε να ξεχναμε οτι καποιοι απο εμας δε το καταφεραν ποτε να εκπολιτιστουν.
Πιστευουμε στον Διαφωτισμο και τον Ορθολογισμο, στον Σωφρονισμο, στη Μετανοια.
Δε θα πεσουμε στο επιπεδο τους, λεμε, ρασιοναλισμος κι Αγιος ο Θεος, απαραγραπτα ανθρωπινα δικαιωματα κι αυταξια της Ανθρωπινης Ζωης.

Τριχες. Εγω λεω οτι γεννιομαστε ζωα και προσπαθουμε στη ζωη μας να καταφερουμε να γινουμε Ανθρωποι. Οι περισσοτεροι το καταφερνουν αυτο. Καποιοι οχι.
Και οι υπανθρωποι αυτοι, νομιζω οτι ειναι περιττο να πω οτι δεν εχουν καμια σχεση με τους κατα Χιτλερ Untermenschen.
Untermenschen δεν ηταν οι Εβραιοι, οι ομοφυλοφιλοι η οι τσιγγανοι. Οι παραπληγικοι, οι αναπηροι, οι μαυριδεροι.
Untermenschen ηταν ο ιδιος ο Χιτλερ και οι ακολουθοι του.
Αληθεια, πιστευει κανεις οτι ο Ερυθρος Στρατος η και η Αμερικανοβρετανικη αεροπορια, επρεπε να φερθει στους ναζι με περισσοτερο τακτ; Καναν καλα που τους καθαρισαν σαν αυγα; Η μηπως επρεπε να τους σωφρονισουν ρε αδερφε μου; Να πιαναν ξερω γω τον SSαρχη Χιμλερ και να του λεγαν, ρε παιδι μου, ηταν λαθος σου να φτιαξεις τα SS. Θα σε φυλακισουμε αλλα πανω απολα εισαι Ανθρωπος και σεβομαστε την αναπαλλοτριωτη αξια της ανθρωπινης ζωης σου.

Η χθεσινη φρικη δεν ειναι παρα ενα τρανταχτο παραδειγμα επιστροφης του απωθημενου.
Και το Απωθημενο, αυτο δηλαδη που απωθειται, η Κτηνωδια που φωλιαζει στα εγκατα ορισμενων,
παντα θα επιστρεφει.
Θα ντυνεται Ξανθιωτης και θα καιει γυναικες. Θα ντυνεται Πακιστανος υπανθρωπος και θα λιωνει το κεφαλι δεκαπενταχρονων κοριτσιων στην Παρο. Θα ντυνεται Αφγανικη κατωτερη μορφη ζωης και θα σκοτωνει τον Λαζανα επειδη γαβγιζει το σκυλι του. Θα σκοτωνει ανθρωπους για μια βιντεοκαμερα.
Θα αλλαζει λαλια, θα πιανει τα Ελληνικα και θα βιαζει τα εγγονακια του.

Παντα θα υπαρχει.
Αλλα αυτο δε σημαινει οτι πρεπει να το ανεχομαστε. Να το αφηνουμε να προσθετει πληγες στις πληγες μας. Να το αφηνουμε να καταστρεφει τη πιστη μας στον Αλλον, να γινεται βουβη οργη και να σκαει στα εντοσθια μας, βαζοντας τους φωτια.

Ολη η Ελλαδα, ξεχασε για λιγο τη φρικη των δολοφονων πολιτικων της, και γεμισε εξτρα ρυτιδες.
εξτρα φρικη στο προσωπο της, προσωπο που αντικατοπτρισε τη κτηνωδια της Ξανθης.

Ο πονος δε θα περασει, αλλα ο πονος μπορει να καταπραυνθει.
Εκτελεστε τον υπανθρωπο.
Οπως και καθε υπανθρωπο αναλογων ειδεχθων εγκληματων.
Οσο κι αν η θανατικη ποινη θα αποτελεσει οπλο στα χερια μιας αστικης εξουσιας που αυριο μπορει να εκτελει αντιφρονουντες.
Κανεις δε πρεπει να θανατωνεται για τα πιστευω του,
συντομα μπορει να ξεσπασει πολεμος στην Ελληνικη κοινωνια, μπορει οι φασιστες να μην αρκουνται στις σφαλιαρες αλλα να αρχισουν να σκοτωνουν Στρατουληδες και τους ψηφοφορους τους,
πιστευω στην αναγκαιοτητα ενος ξεκαθαρισματος, πιστευω στην καταληψη της εξουσιας απο τον λαο, κι επειδη λαος ειναι και οι νεοδημοκρατες, λαος ειναι και οι φασιστες, παντα καποιος θα εχει την εξουσια κι αν οι υπολοιποι πληττονται, ας πανε να του(ς) τη παρουν,
αλλα αυτο ειναι μια τελειως διαφορετικη υποθεση,
οταν ειναι να ερθει, ας ερθει.

Προς το παρον, αυτο που εχει σημασια ειναι να πεθανει ο δολοφονος της Ζωης.
Και της καθε Ζωης.
Οσο πιο αργα και βασανιστικα πεθαινουν, τοσο δραστικοτερα θα επενεργει η αλοιφη.

Read more: http://celinathens.blogspot.com/2012/12/blog-post_28.html#ixzz2GR9Mnoww


2 σχόλια:


Με τρομάζεις φίλε...
Όσο ζωωδης είναι ο βιασμός μετά φόνου, άλλο τόσο είναι και το λυντσάρισμα. Και τα δύο έχουν σχέση με την ατομική ικανοποίηση μέσω της πρόκλησης πόνου, μιας σαδιστικής αυτοεπιβεβαίωσης ενός άρρωστου εγώ.
Όμως στην μία περίπτωση έχουμε μία σπάνια ψυχική διαταραχή, σαν και αυτές που λόγω αταβισμού μάλλον δεν θα εξαφανιστούν ποτέ, αλλά δεν μπορεί παρά να εμφανίζονται όλο και πιο σπάνια στο μέλλον.
Στην δεύτερη έχουμε μία συνειδητή και συλογική βαρβαρότητα, το όνειδος του ανθρώπινου είδους.
Και μια και είσαι νομικός, θα γνωρίζεις προφανώς το μεγαλύτερο μειονέκτημα της θανατικής ποινής. Είναι αδύνατο να επανορθωθεί η οποιαδήποτε δικαστική πλάνη.
Και κάτι πολύ πρακτικό. Στην Ελλάδα η ποινή του θανάτου ύσχιε μέχρι το '74. Πόσοι "δράκοι" εκτελέστηκαν, και πόσοι αντιφρονούντες;

αγαπητέ Celin,
θα παρατηρήσω πως το κείμενο σου διατρέχεται από μια λανθασμένη αντίληψη.
Αυτήν κατα την οποία τα εγκλήματα σαν την τελευταία φρικαλεότητα προέρχονται από ανθρώπινα στο σχήμα πλην όμως ζωώδους συγκρότησης όντα, δηλαδή υπανθρώπους όπως συχνά γράφεις στο κείμενο.
Η απαξία αυτή πρός τα ΑΛΛΑ ζώα είναι κοινός τόπος στην μεγάλη πλειοψηφία του είδους μας, καθόσον είμαστε η κορυφή της δημιουργίας όπως ο ΙΑΧΒΕ διδάσκει και τα οπλοπολυβόλα και συναφή εφευρήματα υποστηρίζουν.
Εγώ όμως θα σου θυμίσω πως κανένα από τα ΑΛΛΑ ζώα δεν σκοτώνει από ευχαρίστηση, ο δε βιασμός είναι γενικά κάτι το άγνωστο.
Άλλωστε πως να βιάσεις ενώ δεν μπορείς να ακινητοποιήσεις το υποψήφιο θύμα σου για παράδειγμα με τις φτερούγες σου ή στα τετράποδα χωρίς την ύπαρξη αντίχειρα ?
(για τα φίδια ή τα ψάρια ούτε λόγος βέβαια).
Θα σου προτείνω σχετικά να διαβάσεις το βιβλίο "120 μέρες στα Σόδομα" του μαρκησίου Ντε Σάντ, που είναι κορυφαία μελέτη της κόλασης που βγαίνει από τον ανθρώπινο νου.
Είναι όμως χαρακτηριστικό και διδακτικό στο βιβλίο αυτό, πως τις περιγραφόμενες φρικαλεότητες οργανώνουν 4 εκπρόσωποι της κορυφής της εξουσιαστικής κοινωνίας. Ο Βαρώνος, ο Δικαστής, ο Επίσκοπος και ο Έμπορος.
Βέβαια - συμφωνόντας μαζύ σου - δεν υπονοώ πως η εξάλειψη της εξουσιαστικής κοινωνίας θα εξαλείψει και το σκοτάδι που γεννά ο ανθρώπινος νούς, αλλά θα το περιστείλει και μάλιστα δραστικά.
Τώρα για την άμυνα κατά των πάσης φύσης δαιμονόπληκτων (τιμωρίες,ποινές)δεν έχω σαφή θέση, αν δηλαδή απαιτείται ακόμη πιό βίαιη καταστολή ή ηπιότερες μορφές άμυνας.

TALIBAN


Read more: http://celinathens.blogspot.com/2012/12/blog-post_28.html#ixzz2GRALnOuT



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου