Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ο Δένδιας ως Ντε Νίρο, του Θανάση Καρτερού



Τι γίνεται με τον Δένδια; Το γαρ πολύ της Τάξεως γεννά παραφροσύνη; Ονειρεύεται πάγο και ρετσινόλαδο για τους αντιφρονούντες; Τον κινεί ο ναρκισσισμός του χωροφύλακα και το μεγαλείο του Μανιαδάκη; Άντε να βρεις άκρη, αν δεν είσαι ειδικός. Αλλά πάντως, με όσα κάνει και όσα λέει μπορείς να τον φανταστείς να στέκεται αγριεμένος μπροστά στον καθρέφτη του, όπως ο Ντε Νίρο στον Ταξιτζή του Σκορτσέζε, και να απειλεί τον φανταστικό του αντίπαλο - κατά προτίμηση αριστερό: Are you talking to me?

 

Αν ακόμα διατηρεί κάποιος αμφιβολίες για την κατάστασή του, ιδού η τελευταία ένδειξη. Γράφει η ιστοσελίδα left. gr: Έξω από το δημοτικό θέατρο της Κέρκυρας γιουχαΐστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Μία από τις φιλαρμονικές της Κέρκυρας παρακολουθούσε ο υπουργός ΠΡοΠο Νίκος Δένδιας, όταν γιουχαΐστηκε από πολίτες. Μπήκε τρέχοντας στο αμάξι του και έφυγε με τη συνοδεία του. Αυτά τα εντελώς ειδησεογραφικά και ασχολίαστα. Υπό τον τίτλο Γιουχαΐστηκε ο Δένδιας.

Και απαντάει όχι ο Δένδιας, αλλά το υπουργείο ΠροΠο: Το γεγονός ότι η κομματική ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ (left.gr) επιχαίρει για τις ύβρεις 4-5 αντιεξουσιαστών εναντίον του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια, χθες το βράδυ (Τετάρτη) στην Κέρκυρα, λόγω της απόδοσης εκ νέου στο Δημόσιο και στον ελληνικό λαό της βίλας «Αμαλία», αποτελεί όνειδος για την ηγεσία του συγκεκριμένου κόμματος και σοβαρή οπισθοδρόμηση στον πολιτικό μας πολιτισμό.Τους το επαναλαμβάνουμε: η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Ο Νόμος θα επιβληθεί, η δημόσια περιουσία θα ανακτηθεί και θα περιφρουρηθεί.

Καλά, αυτός ξεπέρασε και τους κομμουνιστοφάγους προγόνους του, που έβλεπαν κομμουνιστική συνωμοσία πίσω από ένα χαμόγελο. Πού είδες, χριστιανέ μου, να επιχαίρει η ιστοσελίδα, η οποία κακώς δεν επιχαίρει εδώ που τα λέμε; Κι αν επιχαίρουν κάποιοι με το γιουχάισμά σου, πώς παράγει αυτό όνειδος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ; Άνδρες των σωμάτων ασφαλείας είναι οι δημοσιογράφοι, να δέρνουν και να επιχαίρουν σύμφωνα με τις διαταγές σου; Και πού το βρήκες γραμμένο να απειλείς (ο Νόμος θα επιβληθεί!) εξαιτίας μιας είδησης - την οποία μάλιστα επιβεβαιώνεις;

Ε, μετά από αυτά, τα μαθήματα πολιτικού πολιτισμού σε μάραναν. Και, αλήθεια: Αν τα υποδεχτούμε με ένα ξεγυρισμένο γιούχα και επιχαίρουμε κιόλας, θα είμαστε απολίτιστοι;

Άρθρο του Θανάση Καρτερού για την εφημερίδα «Αυγή»

http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/o-dendias-os-nte-niro-toy-thanasi-karteroy


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου