Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ούτε ίχνος ντροπής!..


Νάσος Πουλακίδας


Το “κοκοράκι” που προέκυψε από τη κυβέρνηση της 4ης Οκτωβρίου του 2009. Ο “τσάρος” της οικονομίας!.. Ο άνθρωπος που μιλούσε για Τιτανικό, για διαφθορά στην Ελλάδα, για θυσίες και για χτύπημα στη φοροδιαφυγή... Ποιος; Μα, ο “τζιτζιφιόγκος” ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο τύπος με το ύφος χιλίων καρδιναλίων!.. Που δήθεν δε σήκωνε μύγα στο σπαθί του σε θέματα ηθικής...
Ο άνθρωπος που όπως δήλωσε πρόσφατα βγήκε φτωχότερος από την πολιτική ήταν αυτός που με τα στοιχεία των εισαγγελέων έχει αλλοιώσει τη λίστα Λαγκάρντ!
Φέρεται να έχει απαλείψει από τη πρωτότυπη λίστα τα ονόματα των δύο εξαδέλφων του. Γιατί; Για να μη πληρώσουν λίγες χιλιάδες ευρώ ως φόρο. Την ώρα που ο “τσάρος” (τρομάρα του) μάς έβαζε στο μνημόνιο και με περισσό θράσος έκοβε μισθούς και συντάξεις, τη ίδια ώρα εξυπηρετούσε τις εξαδέλφες του.
Ο άνθρωπος βουτηγμένος στην έπαρση και την αλαζονία που κούναγε το δάχτυλο στους αντιπάλους του έχει το απύθμενο θράσος να μιλάει, ακόμα και σήμερα. Να λέει τι; Οτι λυπάται που κάποιοι σπεύδουν να του αποδώσουν ευθύνες!..Μάλιστα, εκεί έχουμε φθάσει. Αντί να παραμείνει σιωπηλός στην Ολλανδία, όπου βρίσκεται στον τόπο καταγωγής της συζύγου του, εκδίδει και ανακοινώσεις...
Χωρίς ίχνος ντροπής συνεχίζει και προκαλεί τον κόσμο. Δεν θυμάται σε ποιόν έδωσε το πρώτο ακριβές αντίγραφο, στο ιδιαίτερο γραφείο του, και δε γνωρίζει πως εξαφανίστηκαν από την πρωτότυπη λίστα τα ονόματα των συγγενών του!.. Συνεχίζει, δηλαδή να κοροιδεύει. Από τα χίλια και πλέον ονόματα της λίστας, μόνο δύο αφαιρέθηκαν και αυτά του στενού συγγενικού περιβάλλοντός του και ο “τσάρος” (τρομάρα του) κάνει πως δε καταλαβαίνει. Μας περνάει για ιθαγενείς.
Η τιμωρία του πρέπει να είναι παραδειγματική. Οσα ακούγονται περί παραγραφής, είναι αστεία και ανάξια σχολιασμού. Τόσο απλά, κυρίες και κύριοι της πολιτικής, αν θέλετε να κυκλοφορείτε με το κεφάλι ψηλά στους δρόμους, ο δρόμος για Προανακρική Επιτροπή έπρεπε ήδη να είχε ανοίξει!..Ουδεμία κωλυσιεργία δικαιολογείται. Στο σκαμνί ο Γ. Παπακωνσταντίνου και όσοι άλλοι εμπλέκονται. Χωρίς περιστροφές.

http://www.zougla.gr/zouglaport/port-apopseis/article/oute-ixnos-ntropis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου