Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Πρόστιμα και μηνύσεις σε κλινικές του Βόλου για οφειλές σε εργαζομένους


Αντιμέτωπες με πρόστιμα και μηνύσεις είναι ορισμένες από τις ιδιωτικές κλινικές του Βόλου που οφείλουν μισθούς και επιδόματα στο προσωπικό τους καθώς και το Δώρο των Χριστουγέννων που καταβάλλεται τμηματικά.


Αρκετές κλινικές στο Βόλο αποπληρώθηκαν τις τελευταίες μέρες από τον ΕΟΠΥΥ τις οφειλές ενός μήνα, ποσά που ωστόσο δεν είναι ικανά για να αντιμετωπίσουν όλες τις υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της καθυστέρησης που παρατηρείται στις πληρωμές από τον ενιαίο φορέα Υγείας.

Στην Επιθεώρηση Εργασίας ωστόσο έχει γίνει ήδη η σχετική αναφορά προκειμένου να προχωρήσει η σχετική διαδικασία όπως επιβάλλει η εργατική νομοθεσία, που ωστόσο σύμφωνα με τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές μετά τις νέες ρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί «προστατεύει» ουσιαστικά τους εργοδότες ακόμη και εάν δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη και τη βιώνουμε όλοι. Ακόμη και εύρωστες κλινικές λόγω των καθυστερήσεων από τον ΕΟΠΥΥ αδυνατούν πλέον να καταβάλλουν το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών και δίνουν έναντι στο προσωπικό μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση» σημειώνουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, που έχουν γίνει «μπαλάκι» μεταξύ εργοδοτών και ΕΟΠΥΥ και πληρώνουν το τίμημα των ανείπωτων καθυστερήσεων στις πληρωμές των αποδοχών τους, ενώ συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά για να μη διαταραχθεί η λειτουργία των ιδιωτικών κλινικών. 
Πηγή: taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου