Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Οι λεπτομέρειες που «καίνε» τον Παπακωνσταντίνου




Στα εμπιστευτικά έγγραφα που συνοδεύουν τον φάκελο της λίστας Λαγκάρντ που ήδη βρίσκεται στα χέρια του Προέδρου της Βουλής δια τα περαιτέρω καταγράφεται με λεπτομέρεια η αλλοίωση που υπέστη η πρώτη λίστα με την αφαίρεση τριών (3) και μόνον ονομάτων. Όπως επισημαίνουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, η πρώτη λίστα περιελάμβανε 2059 ονόματα ενώ η νέα λίστα 2062.



Όπως επισημαίνουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, η πρώτη λίστα περιελάμβανε 2059 ονόματα ενώ η νέα λίστα 2062.

Τα τρία ονόματα που έχουν αφαιρεθεί αφορούν μία εξαδέλφη του πρώην υπουργού οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, του συζύγου της και τους συζύγου της άλλης εξαδέλφης του υπουργού. Ένα τέταρτο όνομα ,της δεύτερης εξαδέλφης , προκύπτει από διασταύρωση στοιχείων μέσω του συστήματος ΤΑΧΙS.

Το τέταρτο αυτό όνομα είναι της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου. Και οι δύο γυναίκες είναι θυγατέρες του αποβιώσαντος το 2000, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, θείου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου , υπουργού στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Δείτε το σχετικό έγγραφο που καταγράφει λεπτομερώς τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από την αντιπαραβολή των δύο αρχείων.


                    
Συγκεκριμένα στο διαβιβαστικό αναφέρονται τρία ονόματα:

Α) Ροσσόνης Ανδρέας
Β) Σικιαρίδης Συμεών
Γ) Σικιαρίδη Παπακωνσταντίνου Ελένη
Αλλοίωσε και πλαστογράφησε τη λίστα

Είναι απολύτως σαφές πως ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος και παρέλαβε τη λίστα Λαγκάρντ και ποτέ δεν την πρωτοκόλλησε , αφαίρεσε τα ονόματα των συγγενών του και δεν έδωσε καμία συνέχεια στην αξιοποίηση της λίστας.

Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι ο ίδιος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου «έδωσε» την παραποιημένη λίστα Λαγκάρντ προς δημοσίευση προκειμένου να προλάβει τις όποιες εξελίξεις. Ως γνωστόν η λίστα αυτή δημοσιοποιήθηκε από συγκεκριμένο έντυπο και μάλιστα έτυχε και της θερμής στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ όταν υπήρξαν δικαστικές επιπτώσεις λόγω του δημοσιεύματος.

Από τις τελευταίες αυτές εξελίξεις προκύπτει πως η δημοσιευμένη λίστα Λαγκάρντ ήταν επιμελώς «στημένη» προκειμένου να αθωώνει τον κ. Παπακωνσταντίνου. Ήδη ο πρώην υπουργός οικονομικών διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ ενώ οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση μετά από μεταξύ τους συνεννόηση αποφάσισαν να εισηγηθούν την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής στη Βουλή που θα διαχειριστεί την υπόθεση του πρώην υπουργού. Μένει να διευκρινιστεί το χρονοδιάγραμμα για την σύσταση της Επιτροπής αυτής.

Διαβάστε επίσης: Διαγραφή Παπακωνσταντίνου

Για αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ ελέγχεται ο Παπακωνσταντίνου

Δηλώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Εμπλέκουν τον Γ. Παπακωνσταντίνου σε καταθέσεις στην HSBC


http://www.zougla.gr/politiki/article/i-leptomeries-pou-kene-ton-papakonstantinou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου