Το Συμβούλιο Εφετών Αιγαίου με βούλευμά του απάλλαξε από τις κατηγορίες τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας στη Μυτιλήνη και έναν γιατρό, οι οποίοι είχαν παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία της θανατηφόρας εκθέσεως ανηλίκου και στην ουσία αποφάνθηκε πως για το θάνατο του παιδιού δεν φταίει κανείς.
Η Εθνική τράπεζα είχε στερήσει πριν 7 χρόνια από τον μικρό Παναγιώτη που έπασχε από λευχαιμία τη δυνατότητα να ταξιδέψει στο εξωτερικό για να θεραπευτεί παρά το γεγονός ότι στον λογαριασμό που είχε ανοιχτεί τότε είχαν συνδράμει από το υστέρημά τους χιλιάδες πολίτες από τη Μυτιλήνη και όλη την Ελλάδα. Η Εθνική Τράπεζα αρνήθηκε να δώσει τα χρήματα στην οικογένεια "πατώντας" σε τυπικότητες ως προς τη μορφή του λογαριασμού.
Στο TVXS μίλησε ο άνθρωπος που είχε ανοίξει τον επίμαχο λογαριασμό. Ο Μανώλης Γιανακέλλος, δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TVM μας τόνισε πως η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών αποτελεί προσβολή στη μνήμη του μικρού παιδιού, πως αισθάνεται δεύτερη φορά πικραμένος γιατί δεν κατάφεραν τόσοι πολλοί άνθρωποι να σώσουν ένα παιδί, αλλά ούτε και να καταδικαστεί έμπρακτα η τακτική και τα κόλπα των τραπεζών.
«Ήταν απαίτηση των πολιτών που επικοινωνούσαν με το κανάλι μας να ανοίξει ο λογαριασμός και αυτό έπραξα. Ήταν συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου όχι μόνο από το νησί αλλά από ολόκληρη την Ελλάδα. Δεν ξέρω τι να πω σε αυτούς τους ανθρώπους. Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών αισθάνομαι διπλά πικραμένος. Απ ό,τι φαίνεται δε φταίει κανείς για το θάνατο του παιδιού. Δε δόθηκαν τα λεφτά ούτε για την κατασκευή ενός κέντρου για τις νεοπλασματικές ασθένειες στο χωριό του παιδιού. Είναι ντροπή».
Η οικογένεια είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας να τους αποδοθεί το ποσό που είχε συγκεντρωθεί (130 εκατομμύρια δρχ), με τη δέσμευση τα λεφτά να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία Ιδρύματος στο Δήμο Γέρας και στη συνέχεια να κατασκευαστεί ένα Πολύκεντρο Υγείας στη μνήμη του παιδιού. Σύμφωνα με την οικογένεια, το Πολύκεντρο θα έχει ως αντικείμενο την οργάνωση και εμπλουτισμό, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, της δεξαμενής δοτών μυελού των οστών.
Οι γονείς του Παναγιώτη εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία παραλληλίζουν το θάνατο του παιδιού τους με τη δολοφονία του μικρού μαθητή στα Εξάρχεια πριν από μία εβδομάδα. Η ανακοίνωση αυτή καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι: «Δυο είναι οι δολοφονίες». Ο Παναγιώτης Βασιλέλλης έφυγε από τη ζωή στις 4 Μαρτίου του 2000 σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών.
http://www.zougla.gr/blog/article/656276
αν το παιδι ζουσε και εκλεβε μια φρατζολα για να
ΑπάντησηΔιαγραφήφαη θα το πηγενανε στο αναμορφωτηριο για αυτο το
πεθανανε και για αυτο αθωοθηκανε εγω θα ειχα προβη
σε αυτοδικεια δεν θα περεμενα καν το δικαστηριο.