Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Εκτενές ρεπορτάζ του CBC για τη Χρυσή Αυγή


Με ένα εκτενές ρεπορτάζ, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC ασχολήθηκε με τη δράση της Χρυσής Αυγής στο Μοντρεάλ εστιάζοντας στη «ρατσιστική πολιτική του κόμματος».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τα μέλη της του ακροδεξιού κόμματος ετοιμάζουν δέματα για τα Χριστούγεννα με αποδέκτες μόνον Έλληνες Χριστιανούς.

Μέλη της οργάνωσης στο Μοντρεάλ επιμένουν πως δεν είναι κακό να αποστείλουν δέματα στην Ελλάδα για τους «αληθινούς Έλληνες».

«Βασιζόμενοι σε αυτά που βλέπουμε καθημερινά και στο γεγονός πως οι Έλληνες πεινούν, αποφασίσαμε να έρθουμε σε επαφή να δούμε αν μπορούμε να τους βοηθήσουμε» δήλωσε στο καναδικό τηλεοπτικό κανάλι ο αντιπρόεδρος της Χρυσής Αυγής στο Μοντρεάλ, Σπύρος Μακροζωνάρης.

Στο μεταξύ, απειλές από την οργάνωση κατήγγειλε ότι δέχτηκε η δημοσιογράφος του CBC, Τζοάν Βράκας, η οποία στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με το θέμα. Εξάλλου, τα ρεπορτάζ της, που «φιλοξενούνται» στο δίκτυο youtube έχουν γίνει στόχος προσβλητικών σχολίων, που αναφέρονται σε Εβραίους και μουσουλμάνους.

Μέλη της εβραϊκής οργάνωσης B'nai Brith συναντήθηκαν εσχάτως με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας του Μόντρεαλ, προκειμένου να συζητήσουν επί του θέματος «ρατσιστική αντισημητική πολιτική της Χρυσής Αυγής» εναντίον συμπολιτών τους, στο Μοντρεάλ.

«Γι αυτούς ο Εβραίος δεν είναι Έλληνας» δήλωσε στο CBC η διευθύντρια της οργάνωσης B'nai Brith», Άννα Αχρονχάιμ και πρόσθεσε: «Οι Εβραίοι έχουν μακριά ιστορία στην Ελλάδα, πώς μπορεί να λένε πως δεν είναι Έλληνες;».

«Οι εκπρόσωποι των οργανωμένων φορέων της ελληνικής παροικίας αντιδρούν έντονα στο φαινόμενο του ρατσισμού της οργάνωσης στο Μοντρεάλ» σημειώνεται στο ρεπορτάζ. Κάποιοι, ωστόσο, εκτιμούν πως οι ντόπιοι Έλληνες - μέλη της οργάνωσης, έχουν πέσει θύματα ενός κακώς εννοούμενου πατριωτισμού.

Πάντως, ο γιος του αντιπροέδρου της οργάνωσης και πρωταθλητής δρόμου, Νικόλας Μακροζωνάρης, όταν τον αποκάλεσαν στη Wikipedia «γιο του νεοναζί», εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως δεν εγκρίνει τα πολιτικά «πιστεύω» του πατέρα του, αλλά εγγυάται 100% πως δεν είναι ρατσιστής.


http://www.zougla.gr/kosmos/article/ektenes-reportaz-tou-cbc-gia-ti-xrisi-avgi


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου