Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Σε απελπιστική κατάσταση το Νοσοκομείο Μεσολογγίου


Τα όσα κατήγγειλαν την Πέμπτη γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου Μεσολογγίου, αν μη τι άλλο επιβάλλουν άμεσες απαντήσεις από τους αρμόδιους φορείς μη εξαιρούμενου και του Υπουργείου Υγείας το οποίο θα πρέπει πλέον να αποσαφηνίσει πλήρως τις θέσεις του σχετικά με την συνέχεια της λειτουργίας του.


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι συνδικαλιστικοί φορείς του νοσοκομείου Μεσολογγίου, οι γιατροί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς να έχουν βασικές δυνατότητες. Παράλληλα, παραϊατρικές εξετάσεις γίνονται με τέτοιο τρόπο που παραπέμπουν σε ιστορίες καθημερινής τρέλας που μόνο σε νοσοκομείο δεν θα μπορούσαν να αντιστοιχούν.

Επιπλέον, λειτουργικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως πλαστικά ποτήρια, χαρτί τουαλέτας ή ακόμη και φαγητό απλά δεν υπάρχουν. Η χρήση καλοριφέρ γίνεται με το σταγονόμετρο με αποτέλεσμα οι νοσηλευόμενοι να φέρνουν από το σπίτι τους ότι θερμαντικό σώμα βρίσκεται πρόχειρο. Όμως αυτό έχει μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας, αφού χθες βράδυ λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου προκλήθηκε βραχυκύκλωμα με άμεσο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς σε δύο κλινικές την Παθολογική και τη Χειρουργική.

Σε όλα αυτά, πρέπει να προστεθεί και ένα ακόμη πρόβλημα, αυτό της αβεβαιότητας πολλών εργαζομένων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου χρόνου, μιας και οι σαρωτικές αλλαγές που επιχειρούνται στο δημόσιο τομέα φέρνουν τα πάνω κάτω σε ό,τι αφορά την λειτουργία δημόσιων οργανισμών.










Πηγή: onarinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου