Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ο Τσίπρας στα Καλάβρυτα


Στις εκδηλώσεις μνήμης για την 69η επέτειο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, παρέστη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «οι επόμενες γενιές πρέπει να διδάσκονται ότι αυτός ο τόπος δεν υπέκυψε ποτέ και ότι ο λαός, με αξιοπρέπεια, στάθηκε στο ύψος του».


Όπως είπε ο κ. Τσίπρας «πρέπει να μαθαίνουν οι νεότερες γενιές, ότι ο φασισμός δεν πέρασε και δεν θα περάσει ποτέ σε αυτόν τον τόπο κι ας προσπαθούν όψιμοι υποστηρικτές των ναζί στην Ελλάδα να παραχαράξουν την ιστορία».

Την ίδια ώρα, την επέτειο του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων επέλεξε ο Νίκος Παππάς, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα για να σχολιάσει στο twitter την προσπάθεια κατάταξης του ΣΥΡΙΖΑ στα πολιτικά «άκρα».

«Σαν σήμερα το 1943 συγκρούστηκαν στα Καλάβρυτα τα "δύο άκρα"» είναι το σχόλιο του Νίκου Παππά για ένα ιστορικό γεγονός που οι άμαχοι κάτοικοι των Καλαβρύτων βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ναζιστική θηριωδία. Με το σχόλιο αυτό ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα επιχειρεί να αποκρούσει την κατηγορία του «ακραίου» ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας στα άκρα από την μία πλευρά τον ελληνικό λαό και από την άλλη τον φασισμό.
http://www.zougla.gr/politiki/article/o-tsipras-sta-kalavrita-ke-o-papas-sto-twiter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου