Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΕΤΤΕΑ



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει τη σύλληψη και παραπομπή στο αυτόφωρο τεσσάρων εργαζομένων της Γενικής Ταχυδρομικής στο Αιγάλεω και τριών μελών του ΔΣ του ΣΕΤΤΕΑ, του κλαδικού σωματείου στις ταχυμεταφορές, του προέδρου Κώστα Στάμου, του γεν. γραμματέα Κώστα Λέντη και του Χρήστου Γιαμπουράνη.


Η τρομοκρατικού χαρακτήρα σύλληψη έγινε κατά τη διάρκεια κινητοποίησης στο συγκεκριμένο υποκατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται από το Σεπτέμβρη. Οι εργαζόμενοι είχαν κηρύξει για σήμερα το πρωί στάση εργασίας. Όταν η στάση εργασίας έληξε οι υπεύθυνοι του υποκαταστήματος αρνήθηκαν να αναθέσουν δουλειά στους εργαζόμενους. Αντί γι’ αυτό η μητρική εταιρεία δήλωσε ότι κλείνει το συγκεκριμένο υποκατάστημα και έστειλε φορτηγά για να παραλάβουν τα εμπορεύματα προκειμένου να τα διακινήσει αυτή. Οι εργαζόμενοι του υποκαταστήματος αντιστάθηκαν σε αυτήν τη μεθόδευση, αφού έγινε φανερό ότι το μόνο που ενδιέφερε την εταιρεία ήταν «να γίνει η δουλειά» και όχι το τι θα απογίνουν οι εργαζόμενοι. Υπενθυμίζουμε ότι η πρότασή της προς αυτούς ήταν και παραμένει να απασχοληθούν με δίμηνη σύμβαση (!!!) στη μητρική, αλλά αφού υπογράψουν οικειοθελή αποχώρηση από το υποκατάστημα, αφού δηλαδή απαλλάξουν τη μητρική από την υποχρέωση καταβολής των χρωστούμενων και το αφεντικό του υποκαταστήματος από την υποχρέωση καταβολής αποζημιώσεων.
Η προκλητική σύλληψη και δίωξη των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει αναπάντητη. Η υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, με αξιοπρεπείς όρους και μισθούς είναι υποχρέωση κάθε εργαζόμενου. Η αντίσταση στον εργασιακό μεσαίωνα και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στο μέλλον της ανεργίας και της εξαθλίωσης είναι όρος για την επιβίωση των εργαζομένων.

  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της Γενικής Ταχυδρομικής.
  • Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την απόσυρση των κατηγοριών.
  • Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.
Αθήνα, Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2012
http://antigeitonies.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1366.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου