Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Ξάνθη: Μικροεπεισόδια στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής


Φρούριο θύμιζε από το πρωί η Ξάνθη, με πολλούς αστυνομικούς να περιφρουρούν περιμετρικά τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια το μεσημέρι του Σαββάτου.


Την ίδια ώρα είχε προγραμματιστεί αντιφασιστική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, λίγα μόλις μέτρα μακριά από τα γραφεία του κόμματος. Αστυνομικές δυνάμεις είχαν σχηματίσει κυκλικό οδόφραγμα αποτρέποντας την άμεση επαφή των μελών της Χρυσής Αυγής με τους αντιεξουσιαστές και τους υπόλοιπους διαδηλωτές.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, που στην πλειοψηφία τους προέρχονταν από γειτονικές πόλεις και τη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του κόμματος, με τους κοινοβουλευτικούς τους εκπροσώπους να απευθύνουν χαιρετισμούς και να φωνάζουν συνθήματα όπως «Έξω οι Τούρκοι από την ελληνική Θράκη». Την ίδια ώρα, αντιεξουσιαστές και άλλοι διαδηλωτές, που και αυτοί στο σύνολό τους προέρχονταν από γειτονικές πόλεις και τη Θεσσαλονίκη, φώναζαν συνθήματα κατά του φασισμού και της ξενοφοβίας στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης σημειώθηκαν μικροεπεισόδια, ενώ ομάδα διαδηλωτών έσπασε την τζαμαρία υποκαταστήματος τράπεζας.

 Πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης της Ξάνθης πραγματοποίησαν και τα μέλη της Χρυσής Αυγής, κρατώντας σημαίες της και φωνάζοντας διάφορα συνθήματα. Η ισχυρή αστυνομική παρουσία δεν επέτρεψε να σημειωθούν έκτροπα.

Μετά το τέλος της πορείας τα μέλη της ΧΑ αποχώρησαν κατευθυνόμενα προς την Κομοτηνή, όπου πραγματοποιείται αντίστοιχη εκδήλωση για την τοπική οργάνωση της πόλης.

Πηγή: thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου