Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

«Δεν υπάρχει πλέον ανθρωπιά σε αυτή τη χώρα»


Κραυγή αγωνίας από ανθρώπους με ειδικές ανάγκες στο Βόλο, οι οποίοι απέστειλαν ηλεκτρονικό μήνυμα στη zougla.gr, εκφράζοντας την αγανάκτηση και την λύπη τους για το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο στο κέντρο «Κ.Η.Π.Ο.Σ.» που μεταξύ άλλων τους προσφέρει ιατρική περίθαλψη και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες.

Παρατίθεται αυτούσια η συγκινητική επιστολή:



«Σας καταγγέλλουμε ένα γεγονός που συμβαίνει στο Βόλο και επίσης σε άλλες πόλεις της Ελλάδος. Δηλαδή την πιθανότητα κλεισίματος του κέντρου ημέρας Κ.Η.Π.Ο.Σ. που παρέχει υπηρεσίες σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες στον τομέα της ψυχικής υγείας. Είμαστε τα παιδιά από τον ΚΗΠΟ και θέλουμε να σας πληροφορήσουμε την αγανάκτηση μας την λύπη και τον θυμό μας για το γεγονός αυτό. Οι εργαζόμενοι του ΚΗΠΟΥ δεν έχουν πληρωθεί τους τελευταίους 7 μήνες. Το χειρότερο όμως είναι η σκέψη ότι μελλοντικά δεν θα μπορούμε να έχουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε και μας στηρίζουνε στο πλάι μας, για να αντιμετωπίσουμε την αναπηρία μας και κάποια στιγμή να ενταχθούμε σαν ισότιμα μελή στην κοινωνία μας. Κλείνει ο ΚΗΠΟΣ; Έχει σταματήσει να χρηματοδοτείται από το κράτος (Υπουργείο Υγείας) και μαζί με αυτόν θα σταματήσει και ένα κομμάτι του εαυτού μας.

Εκτός από την ψυχολογική-συμβουλευτική υποστήριξη μας βοηθάνε και στην διεκδίκηση των όποιων δικαιωμάτων μας που έχουμε σχετικά με την ασφάλεια μας (Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την λήψη επιδομάτων και συντάξεων

Στον ΚΗΠΟ κάναμε επίσης και μαθήματα Η/Υ, Αγγλικά, έχουμε ομάδα θεάτρου ομάδα ζαχαροπλαστικής, προβολής ταινίας και φωτογραφίας. Αυτά όλα δεν θα υπάρχουν πια στη ζωή μας αν ο ΚΗΠΟΣ κλείσει εξ’ αιτίας παύσης της χρηματοδότησης.

Θα θέλαμε πολύ να βγουν αληθινές οι προσδοκίες μας να αναχρηματοδοτηθεί ο ΚΗΠΟΣ και να γίνουν όλα όπως ήταν πρώτα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς στη χώρα που γεννήθηκε ο πολιτισμός και το κέντρο ήταν ο άνθρωπος δεν υπάρχει ανθρωπιά πλέον….».
http://www.zougla.gr/greece/article/den-iparxi-pleon-an8ropia-se-afti-ti-xora


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου