Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Περί ΕΔΣΝΑ, μαφίας των σκουπιδιών και Σγουρού...


και οι εργαζόμενοι του ΕΔΣΝΑ απεργούμε τη Δευτέρα 17 Δεκέμβρη

Αναθέσαμε τη ζωή μας σε ηγεσίες, τους συνηθίσαμε να μας έχουν στο καναπέ... 
Τώρα που ζητάνε να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα και αυτοί να περισώσουν τα προνόμια τους, γίνονται έξαλλοι που αντιδράμε και επιστρατεύουν όλους τους μηχανισμούς.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές τρέχουν οι ειδήσεις για τις φασιστικές επιθέσεις στο ΟΑΚΑ,  στο Βόλο, στη Νίκαια. Και το πρωί ανακάλυψαν ότι οι εργαζόμενοι που είναι σε κινητοποίηση φταίνε που στη Θεσσαλονίκη ο δήμος αφήνει στο δρόμο τους άστεγους …

Αγαπητοί συνάδελφοι, οι μέρες που ζούμε είναι δύσκολες και ιστορικές για τις συνέπειες που έχουν στη ζωή όλων μας και πάνω από όλα  των παιδιών μας και των δικών τους παιδιών.  
Το «μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου ήταν η αρχή.  Τρομοκράτες μας λέει ο Πρωθυπουργός, ούτε λίγο ούτε πολύ «στη μαφία των σκουπιδιών» είναι έτοιμος να μας τσουβαλιάσει ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ!
Στην 39η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τη προηγούμενη βδομάδα, ειπώθηκαν πολλά που αφορούν και στον Σύνδεσμο.
Ένα θέμα που απασχόλησε έντονα τον Περιφερειάρχη και Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ ήταν οι παρεμβάσεις και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν μετά την εισαγγελική δίωξη  για την διάθεση της τέφρας από την επεξεργασία των μολυσματικών αποβλήτων, αποδίδοντας την ανακίνηση του θέματος σε αντιθέσεις συμφερόντων.
Ο Πρόεδρος υπεραμύνθηκε των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ως Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ  για όλα τα θέματα όπως και αυτό της τέφρας και επιτέθηκε εναντίον …των πάντων.

Στο πλαίσιο αυτό είχα την τιμή να με συμπεριλάβει στην ομιλία του διακεκριμένα αν και χωρίς με κατονομάζει. Τι οδήγησε σε αυτό; Προφανώς είχε διαβάσει  την  ανακοίνωση της Α.ΕΝ.Κ. (την έχουμε  στείλει σε όλα τα μέλη του ΔΣ) και τη συσχέτισε και με σχετική αναφορά σε θέματα προσωπικού του Συνδέσμου στην παρέμβαση του  Δ. Τσουκαλά.
Ξεχωρίζω από την ομιλία του Προέδρου του ΕΔΣΝΑ στην 39η Συνεδρίαση του ΠΣ αυτό που σημειώνεται και στο δελτίο τύπου «Δεν χρωστάμε τίποτε και είμαστε υπόλογοι μόνο στους πολίτες».

Λοιπόν, εγώ και η οικογένεια μου όχι μόνο δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ!!!   
Ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανε να αναφερθεί προσωπικά στη στάση μου, αλλά λυπάμαι δεν μπορώ να ακολουθήσω την υπόδειξη του να μη μιλάω δημόσια. Δεν θα επιστρέψω στην επί δεκαετία στάση μου να μιλάω μόνο υπηρεσιακά. Το οφείλω αν μη τι άλλο στα παιδιά μου.

Και βέβαια το οφείλω στους συναδέλφους μου που εμπιστεύτηκαν την Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση και με τίμησαν να τους εκπροσωπώ στο ΔΣ του Σωματείου. 
Όπως θα ακούσετε,  ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ ρωτά, με ένταση γιατί μπαίνουν τώρα τα ερωτήματα. Είναι προφανές ότι δεν απευθύνει σε μας, τους εργαζόμενους,  το ερώτημα.

Δεν μου πρέπει και μάλιστα από αυτό το βήμα πολιτική αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, ούτε για τις ΣΔΙΤ , ούτε για την εμμονή στο ΠΕΣΔΑ και διάφορα άλλα .
Αλλά, ας μου επιτρέψει να  θέσω συγκεκριμένα ερωτήματα, γιατί δεν μπορώ αυτό το νεφελώδες από τη μια να ακούω για μαφία που δεν κατονομάζεται και από την άλλη τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα να έχουν το πρώτο λόγο και να  συνεχίζουν στην ίδια περπατησιά.  

Π.χ. για τα νέα έργα και δαπάνες για την λειτουργία της ΟΕΔΑ Φυλής, που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ:
1.     Επεξεργασία στραγγισμάτων.
Είναι η πολλοστή φορά που προτείνονται νέες ή συμπληρωματικές εργασίες για  την επεξεργασία των στραγγισμάτων με επίκληση της μεταβολής των δεδομένων για τα εισερχόμενα απορρίμματα.
Ποια είναι τα δεδομένα που άλλαξαν και δεν ήταν γνωστά όταν  ξεκίνησαν τα έργα;
Υπάρχει η συνολική αποτίμηση των προηγούμενων συμβάσεων και της απόδοσης λειτουργίας των μονάδων επεξεργασίας στραγγισμάτων που έχουν κατασκευαστεί κατά καιρούς στην ΟΕΔΑ Δυτ. Αττικής;
2.     Εξασφάλιση χώρου στο ΧΥΤΑ Φυλής.
Συζητά η Διοίκηση πρόταση της Δ/νσης ΔΑΑ για νέα κύτταρα με γενναία εκβάθυνση. Είναι μία επιλογή που έχει ενδιαφέρον για τους εργολάβους αφού προβλέπει  μεγάλης έκτασης εκσκαφές και και μεγάλες ποσότητες  υλικών εξόρυξης  προς εκμετάλλευση.
Ερώτημα: Πριν από ένα χρόνο η Διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ αποφάσισε να παραχωρήσει τμήμα του ΧΥΤΑ για την εγκατάσταση μονάδας βιοξήρανσης με βεβαίωση του τότε Δ/ντή ΔΑΑ  ότι η επιλογή αυτή δεν πλήττει την διαθεσιμότητα χώρου για την ταφή των απορριμμάτων. Αποτέλεσμα ήταν να προχωρήσει χωρίς πολλά πολλά η περιβαλλοντική αδειοδότηση της μονάδας βιοξήρανσης στη Φυλή, που σε διαφορετική περίπτωση θα έψαχνε για άλλη θέση. Ένα χρόνο μετά, ανατρέπονται τα δεδομένα και προγραμματίζεται η επέκταση του ΧΥΤΑ. Καμία συζήτηση για την παραχώρηση της έκτασης του ΧΥΤΑ. Όλα καλώς καμωμένα; Έτσι απλά;  
 
     Συγγνώμη που  δεν είμαι αρκετά αφελής … 

                                                                                                         Γ.Α.

Αποσπάσματα της 39ης συνεδρίασης του ΠΣ. Χωρίς σχόλια, για την ενημέρωσή σας και μόνο 

στην αρχή της συνεδρίασης


για λόγους πληρότητας της ενημέρωσης, παραπέμπουμε όσους ενδιαφέρονται στις απαντήσεις που δόθηκαν στις δηλώσεις του Προέδρου,  Γ.Σγουρού  για το θέμα της τέφρας :
 από την ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
από την ΠΡΩ.ΣΥΝ.ΑΤ

Αργά το βράδυ, στο τέλος της συνεδρίασης όσοι είχαν παραμείνει, βρέθηκαν να ενημερώνονται (όχι να συζητάνε)   για την τετράωρη σύσκεψη του Περιφερειάρχη με τον Φούχτελ και την Απόφαση του να υπογράψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας   με γερμανική τοπική διοίκηση.Το γεγονός  οδήγησε στην αποχώρηση του επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης.


Η ενημέρωσε έκλεισε με τα νέα Έργα και δαπάνες για τον ΕΔΣΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου