Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Αυτός ο άνθρωπος πουλούσε αυτοκίνητα της ΤΟΥΟΤΑ στην Ευρώπη ή πουλούσε καρπούζια με αυτοκίνητα της ΤΟΥΟΤΑ ;


Θα ξεκινήσουμε από τη ΔΕΗ και τον πρόεδρό της.

Ο Αθανασόπουλος είναι μια περίεργη υπόθεση, που σε κάνει ν' αναρωτιέσαι. Αυτός ο άνθρωπος πουλούσε αυτοκίνητα της ΤΟΥΟΤΑ στην Ευρώπη ή πουλούσε καρπούζια με αυτοκίνητα της ΤΟΥΟΤΑ στην Ευρώπη;




Ήρθε στην Ελλάδα σαν πετυχημένος μάνατζερ και από τότε που ανέλαβε την εταιρεία μόνον η χωρίστρα του διατηρείται στο ύψος των περιστάσεων.
Δεν είναι δυνατόν να διαχειρίζεται μια τερατώδη εταιρεία —η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί υπό συνθήκες μονοπωλίου ελλείψει ανταγωνισμού— και να το κάνει χειρότερα από την εποχή της παπανδρεϊκής ασυδοσίας.
Δεν είναι δυνατόν με το πιο ακριβό ρεύμα όλων των εποχών η ΔΕΗ να παρουσιάζει ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, τη στιγμή που ήταν κερδοφόρα ακόμα και στην εποχή των αργόμισθων "σοσιαληστών".

Ο άνθρωπος αυτός, δηλαδή, είτε είναι πολύ βλάκας είτε κάτι άλλο.

Επειδή βλάκες δεν υπάρχουν, είναι δεδομένο ότι είναι κάτι άλλο. Είναι προφανές ότι στη ΔΕΗ τοποθετήθηκε για να κάνει κάποια συγκεκριμένη "δουλειά".
Έχει "διοριστεί" και έχει ακριβοπληρωθεί από κάποιους παράγοντες, οι οποίοι θέλουν να βάλουν στο "χέρι" αυτήν την μυθώδους αξίας επιχείρηση.
Αυτή είναι η "δουλειά" για την οποία ακριβοπληρώνεται ο Αθανασόπουλος.
Την διαλύει, για να μπορεί να ξεπουληθεί εύκολα και προπάντων τζάμπα.
Με χρήματα της ΔΕΗ και άρα του Ελληνικού λαού ο Αθανασόπουλος "χτίζει" τον μελλοντικό ανταγωνισμό της επιχείρησης και άρα τους μελλοντικούς κλέφτες της περιουσίας του.

Από τους διάφορους "συμπαραγωγούς" Μυτιληναίους και Βαρδινογιάννηδες μέχρι τους κακομοίρηδες, που στήνουν φωτοβολταϊκά τόξα στα χωράφια —απλά για να φαίνονται "πολλοί" οι "παραγωγοί"— οι πάντες επιβιώνουν με χρήματα της ΔΕΗ.
Οι πάντες επιδοτούνται από τη ΔΕΗ για να την ανταγωνιστούν κάποτε στο μέλλον.
Ο μέγας μάνατζερ, που, όταν ήταν εργαζόμενος στην ΤΟΥΟΤΑ δεν τον είδαμε να επιδοτεί τη Ρενώ ή την Φόλκσβάγκεν.

Στη ΔΕΗ μεταμορφώθηκε σε "φιλάνθρωπο".
Αυτή είναι η "επιτυχία" του, που δικαιολογεί τα μπόνους του σε εποχές τρομερά ζημιογόνες για την επιχείρηση και τρομερά οδυνηρές για τον Έλληνα καταναλωτή και ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

"Άξιος" του μισθού του, που φτάνει στις 300,000 ευρώ τον χρόνο(χωρίς να περιλαμβάνονται επιπλέον αποδοχές αποζημιώσεις, συμμετοχές σε ΔΣ, bonus, κ.α.). . . . . . . ..........

http://eamb-ydrohoos.blogspot.gr/2010/03/golden-boys.html
http://www.zougla.gr/blog/article/649979


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου