Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ενωτική ανακοίνωση του ΚΚΕ με … αποδέκτες την Αριστερά!


mqdefault (1)

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ ΕΔΩ
Πηγή: Η ΣΦΗΚΑ
Αυτό το πολύπαθο εργατικό και λαϊκό κίνημα πολλοί εμίσησαν αλλά σαν το ΚΚΕ κανένας . Αν δεν του κάνει δε και τα χατίρια, τότε αλίμονο για το κίνημα και τους αγώνες του . Όσοι δεν έχουν την τύχη να αγωνίζονται κάτω από την ταξική του ομπρέλα, αντιμετωπίζονται ως προβοκάτορες και ταξικοί εχθροί .
Το ΚΚΕ την ταξική πάλη την έχει αναγάγει σε έννοια μεταφυσική, μόνο ικανά και πεφωτισμένα στελέχη του έχουν το δικαίωμα να μεταλαμπαδέψουν το φως της γνώσης και της αλήθειας και στους υπόλοιπους κοινούς θνητούς της αριστεράς.  Μάλλον όμως το ακαταλόγιστο έχουν, αφού έχουν θεοποιήσει τους εαυτούς τους και ως άλλοι Μεγάλοι Ναπολέοντες χρειάζονται επειγόντως βοήθεια γιατί δεν κάνουν μόνο ζημιά στον εαυτό τους αλλά και στο κίνημα που λένε ότι εκπροσωπούν, ως άλλοι ιεραπόστολοι ενός θεού δικού τους . Κουνώντας το δάχτυλο αγριεμένα, σαν δάσκαλοι σε μαθητές .
Διαβάστε εδώ μέρος της ανακοίνωσης που έβγαλαν οι φωστήρες τους, σαν απάντηση στην μετεμφυλιοπολεμική επίθεση, που έκανε η Ν.Δ κατά του συνόλου της αριστεράς .
“Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το λεγόμενο αντιεξουσιαστικό κίνημα είναι ένα εργαλείο που λειτουργεί σε βάρος του κινήματος, κάθε άλλο παρά αντιεξουσιαστικό είναι, αφού για να φτάσει στις ενέργειες που έφτασε το Δεκέμβρη του 2008, αποδείχνει ότι έχει καθοδήγηση, ότι έχει αυστηρή οργάνωση, πειθαρχία. Και κάτι παραπάνω, ότι ο βασικός πυρήνας είναι διαπλεκόμενος με τον κρατικό μηχανισμό, με υπηρεσίες, αφού εδώ και χρόνια δρα ανενόχλητος. Η κατά καιρούς εμφάνιση ενός συγκροτημένου και «εκπαιδευμένου» αυτοαποκαλούμενου «αντιεξουσιαστικού» κινήματος, με κοινό χαρακτηριστικό την κουκούλα και κυρίως την τυφλή βία έχει ως βασικό του χαρακτηριστικό την απουσία πολιτικών συνθημάτων και αιτημάτων, στόχων, πλαισίου. Χτυπά τάχα τον κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό, αλλά και οι δύο μαζί μηχανισμοί χτυπούν το κίνημα. Αντικειμενικά, η ανακοίνωση της ΝΔ τροφοδοτούσε και το ενδεχόμενο τέτοιας δράσης τέτοιων μηχανισμών. Που, όμως, δεν αποβαίνουν σε βάρος του καπιταλιστικού συστήματος και της εξουσίας του, ίσα ίσα την ενισχύουν. Και καλλιέργεια τρόμου λοιπόν, και λάδι στη φωτιά για γεγονότα που γίνονται αφορμή για ένταση της κρατικής καταστολής.
Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για «εξέγερση», εστιάζει στην ανάδειξη τέτοιων υποτίθεται «κινημάτων» ως μοχλών που συμβάλλουν τάχα στο χτύπημα της αντιλαϊκής πολιτικής και στην υπόσκαψη της κυβέρνησης, επομένως ως μέσο πίεσης για να έρθουν δήθεν καλύτερες μέρες για το λαό και τη νεολαία. Ταξικός αποπροσανατολισμός, ταξική υποταγή. Και όξυνση μιας αντιπαράθεσης, έξω από τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα, που μπορεί να δείχνει εκατέρωθεν αντιπάλους, αλλά αφήνει έξω από το κάδρο τον πραγματικό αντίπαλο. Το κεφάλαιο και την εξουσία του.”
Για όσους δεν έχουν πεισθεί με αυτό το ενδεικτικό κομμάτι της ανακοίνωσης, για το πως σκέφτεται η παραδοσιακή αριστερά της χώρας μας για τους αγώνες του λαού και του κινήματος,μπορούν για περισσότερες πληροφορίες να διαβάσουν την υπόλοιπη ανακοίνωση ΕΔΩ

http://contramee.wordpress.com/2012/12/09/%CE%B5%CE%BD%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%AD%CE%BA/#more-20120

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου