Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Πόλεμος δικαστικών – πολιτικών σε εξέλιξη. (Ποιοί δεν είναι αλήτες; Για δυνατούς λύτες)!



Η απόφαση που εξέδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο σχετικά με το χαράτσι στα ακίνητα, παγώνει όλη τη διαδικασία και μπορεί να προκαλέσει μεγάλη εμπλοκή στην είσπραξη εσόδων.
Για το λόγο αυτό το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει τώρα να βρει μια λύση που δεν θέτει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική πρόβλεψη για συγκεκριμένες εισπράξεις. Ταυτόχρονα θα πρέπει να ισορροπήσει και στη δικαστική απόφαση η οποία μέχρι να ασκηθεί έφεση προβλέπει ότι κάθε καταναλωτής μπορεί να την επικαλεστεί και να πάψει να πληρώνει το χαράτσι, αλλά μόνο το λογαριασμό για το ρεύμα.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή, όμως, η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή και θα πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ στο κυβερνητικό επιτελείο διότι θα εξελιχθεί σε βόμβα με πολλά… θύματα.
Έχει, ωστόσο, μεγάλη σημασία να ειπωθεί ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή που είχε εκδώσει πριν από μερικούς μήνες το Συμβούλιο της Επικρατείας που είχε κρίνει νόμιμη την είσπραξη από τη ΔΕΗ αλλά παράνομη το να διακόπτεται το ρεύμα. Ηαπόφαση του ΣτΕ βγήκε αρκετό καιρό πριν ανακοινωθούν οι περικοπές στουςμισθούς των δικαστικών ενώ η απόφαση του Πρωτοδικείου βγαίνει ενόσω οιδικαστικοί είναι στα… κάγκελα και έχουν εξαπολύσει επίθεση κατά τηςκυβέρνησης για τις περικοπές.
Είναι πλέον εμφανές ότι θα υπάρχουν πολλές δικαστικές αποφάσεις που θα προκαλούν νευρικό κλονισμό στο πολιτικό σύστημα και θα τινάζουν στον αέρα όλο το σχεδιασμό.
Για σκεφτείτε για παράδειγμα τι απόφαση θα βγάλει το Μισθοδικείο όταν θα προσφύγουν εκεί εκατοντάδες δικαστές και θα ζητούν έως και 150.000 ευρώ αναδρομικά. Και θα στηρίζουν την προσφυγή τους στο ότι δεν παίρνουν ενώ θα έπρεπε τα λεφτά των βουλευτών.
Αν βγει μια απόφαση που θα προκαλεί δημοσιονομικό έμφραγμα, τι θα κάνει η κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, όποτε κι αν γίνει αυτό;
Ο πολιτικοδικαστικός πόλεμος είναι σε εξέλιξη και θα έχουμε πολύ άσχημα ξεμπερδέματα.

http://www.antinews.gr/2012/12/05/193526/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+AntiWeblog+%28ANTI+WEBLOG%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου