Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

.Όλοι μαζί μπορούνε…


ΜΕ 97,94% ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΙ Η ΆΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ CDU, ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2013. Η ΚΟΝΤΡΑ ΔΝΤ-ΕΕ, ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ- ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΡΥΦΩΘΕΙ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ «ΝΙΚΗ» ΜΕΡΚΕΛ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ( ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ) ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ EUROGROUP, Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ  « ΤΡΕΝΑΡΙΣΜΑ» ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, ΕΩΣ…ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.  


Γράφει ο Μη Έχων

Γεγονός αποτελεί πλέον, πως μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, άρχισε να καταρρέει η κάλπικη εικόνα της«σωτηρίας της χώρας», από τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.

Οι θριαμβολογίες  και οι τρελοί πανηγυρισμοί του ελληνικού Τύπου, από το ίδιο βράδυ του Eurogroup, φαίνεται ότι προσέκρουσαν απότομα στο βράχο της πραγματικότητας, αναγκάζοντας τους να υποστείλουν σιγά σιγά «τις σημαίες και τα τούμπανα».

Η «σωτήριος» απόφαση, απέδειξε στην πράξη πως μετά από 4 σχεδόν χρόνια διεθνής οικονομικής κρίσης, η ευρωπαϊκή άρχουσα τάξη, όχι μόνο δεν μπορεί να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα ( τα πρόσφατα στοιχεία, δείχνουν πως η ύφεση της Ελληνικής οικονομίας  και γι αυτή την περίοδο θα κινηθεί στο 7% ενώ συνολικά στην Ευρωζώνη γύρω στο 0,7%), αλλά συνεχίζει την καταστρεπτική πολιτική λιτότητας για τους εργαζόμενους, αυτή τη βίαιη αναπροσαρμογή των κοινωνικών τάξεων, από τις οποίες ζητά να πληρώσουν την κρίση του κεφαλαίου, χωρίς αυτό να διαθέσει ούτε το ελάχιστο από τα κέρδη του.

Ο Γερμανικός μονοπωλιακός καπιταλισμός, μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε καπιταλισμό κρατικού μονοπωλίου, πάνω σε όλη την Ευρώπη εδώ και κάποιες δεκαετίες, με κύριο εργαλείο την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις πολιτικές που περιέχονται στο γενετικό της κώδικα.  Αυτή η μεταβολή, επιταχύνετε μέσω του άτυπου ή καλύτερα του « ψυχρού» πολέμου μεταξύ Γερμανίας – ΗΠΑ. Ο ιμπεριαλισμός των προηγούμενων δεκαετιών, φαίνεται να αναβαθμίζεται και από την ανοικτή στρατιωτική επέμβαση σε μικρότερα κράτη, περνά στην ευρω-μνημονιακή επέμβαση, την Τροϊκανή επιτήρηση και την κατά τόπους εθνική αστυνομική καταστολή, προς όφελος των Γερμανικών συμφερόντων.

Αυτός ο άτυπος ιμπεριαλιστικός πόλεμος, μεταξύ Γερμανίας-ΗΠΑ και των αντίστοιχων στρατευμάτων τους ΕΕ-ΔΝΤ, για το μοίρασμα της «λείας» σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο, φανερώνει ταυτόχρονα και το μέγεθος της ιστορικής κλοπής που συντελείτε αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες.

Και η ετοιμολογία αυτής της κλοπής, δεν συνιστά απλά μια περίπτωση συντονισμένων- μη νόμιμων συνδιαλλαγών από μια συγκεκριμένη ομάδα, αλλά αποτελεί μια σαφώς πιο πολυσύνθετη έννοια για τον χαρακτηρισμό της σημερινής κατάστασης.

Στα πλαίσια της ευρύτερης και έννομης ληστείας της ελεύθερης αγοράς και σε πλήρη αντιδιαστολή με την οικονομική κρίση, η Ευρωπαϊκή αστική τάξη, προχώρα εδώ και λίγα χρόνια, στην ριζική περιστολή εισοδημάτων και δικαιωμάτων  των ευρωπαίων εργαζομένων. Τα μνημόνια, αποτελούν το ένα κομμάτι αυτής της διαδικασίας, με την μείωση εισοδημάτων, την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Από την άλλη, οι λαοί της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα της ευρωζώνης, έχουν να αντιμετωπίσουν την συνεχόμενη φορομπηξία, η οποία λειτουργεί πλέον με το καθεστώς του «χαρατσιού». Δεν είναι τυχαίο που η είσπραξη όλων των έκτακτων φορονόμων, των χαρατσιών και των φορολογικών νομοσχεδίων, προστατεύεται νομοθετικά, από την δυναμική αστυνομική και δικαστική επέμβαση.

Εκτός όμως από τα παραπάνω, οι λαοί έχουν να αντιμετωπίσουν και την διεθνή χρηματοπιστωτική κερδοσκοπία, η οποία συντελείτε πάνω στην πλάτη τους. Μετά το περιβόητο PSI, την «μεγάλη ληστεία Νο1», όπου μόνο αποτέλεσμα είχε την λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, των ΑΕΙ-ΤΕΙ, Νοσοκομείων κλπ και ουσιαστικά, την εκ νέου επιβάρυνση του δημοσίου χρέους, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, σε πλήρη υπηρεσία προς την Τρόικα, προχωρά σε ένα δεύτερο « κούρεμα», την διαδικασία επαναγοράς ομολόγων, την «μεγάλη ληστεία Νο2».

Η επαναγορά ομολόγων λοιπόν, είναι αποτέλεσμα της «σωτηρίου» απόφασης του eurogroup και κατά τα λεγόμενα των ευρω-τεχνοκρατών αποτελεί σημαντικό βήμα στην μείωση του ελληνικού χρέους.

Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. Η διαδικασία αποτελεί μια πραγματική «απάτη», όπως και η συνολική απόφαση του Eurogroup, αφενός γιατί όχι μόνο δεν θα επιφέρει μείωση του χρέους αλλά αύξηση και αφετέρου επειδή την ίδια ώρα που θα λεηλατηθούν εκ νέου ασφαλιστικά ταμεία και άλλοι κρατικοί φορείς, ορισμένοι χρηματιστηριακοί οίκοι, τραπεζικοί όμιλοι και λοιποί κερδοσκόποι, θα επωφεληθούν βλέποντας τεράστια κέρδη από την συγκεκριμένη διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα, η Συγκυβέρνηση και ο οικονομικός δολοφόνος Γ. Στουρνάρας,  θέλουν να κουρέψουν το 65% των ομολόγων που διαθέτουν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία κλπ, αφήνοντας τους γύρω στα 8 δις, από τα 13 περίπου, που τους άφησαν από το PSI ( τότε τα ταμεία είχαν γύρω στα 25 δις).

Παράλληλα και μετά από τον εκβιασμό που εξαπέλυσε ο Υπ. Οικονομικών, περί «πατριωτικού καθήκοντος», στη διαδικασία του νέου κουρέματος, θα συμπεριληφθεί και ο ελληνικός τραπεζικός τομέας, βάζοντας σε λειτουργία το σχέδιο Γερμανοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Σάλο και οργή όμως, προκαλεί το γεγονός πως, μεγάλο κομμάτι της κατηγορίας των ομολόγων που τίθενται προς«κούρεμα» (το 30% περίπου από τα 64 δις), ανήκει σε κερδοσκοπικούς ομίλους, οι οποίοι απόκτησαν τα συγκεκριμένα ομόλογα σε εξευτελιστικές τιμές, γύρω στα 10-15 σεντς ανά ευρώ, μετά από τις συνεχόμενες διαδώσεις περί ελληνικής χρεοκοπίας ( τις οποίες, οι ίδιοι προωθούσαν) και εντελώς ξεδιάντροπα, δηλώνουν πως η επαναγορά ομολόγων αποτελεί μια πολύ καλή επένδυση αυτών, καθώς θα κερδίσουν 50-60%, πουλώντας τα ομόλογα γύρω στα 35- 50 σεντς ανά ευρώ, όπως ορίζει η διαδικασία.

Δηλαδή, την ίδια ώρα που οι συντάξεις και τα επιδόματα συρρικνώνονται βίαια και ενώ σχετικές έρευνες αποκαλύπτουν πως, τα υπάρχοντα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων δεν θα μπορούν σε λίγα χρόνια να εξυπηρετήσουν την αύξηση των δικαιούχων ( ανθρώπων δηλαδή που έχουν καταβάλει τα εν λόγω χρήματα και δικαιούνται την επιστροφή τους), η Συγκυβέρνηση συνεχίζει την περαιτέρω διάλυση τους, πριμοδοτώντας τους διαφόρους διεθνείς απατεώνες ( οι οποίοι για κανένα λόγο δε δικαιούνται τα εν λόγω κέρδη), διπλό-φεσώνοντας μάλιστα τον λαό με νέα δάνεια που απαιτεί η διαδικασία κάνοντας έτσι την θηλιά του χρέους μόνιμο πρόβλημα για τον ελληνικό λαό που θα συνεχίζει να δέχεται νέα μνημόνια, ενώ παράλληλα δωρίζει τις ελληνικές τράπεζες και τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας στους Γερμανούς.

Αυτά είναι λοιπόν, κάποια από τα αποτελέσματα της ιμπεριαλιστικής « εισβολής» των Γερμανών, επί του ελληνικού εδάφους. Αποτελέσματα μιας πολιτικής και ενός φορέα (ΕΕ), που για κάποιους «ανεξήγητους» λόγους, ο Ελληνικός Τύπος αποκρύπτει… Όλοι θα παρακολουθήσαμε αυτή την εβδομάδα και σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, τις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες, τον περιβόητο πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τους κουκουλοφόρους και την  Marfin, την αποκάλυψη περί αδικαιολόγητης μεταφοράς χρημάτων της Μαργαρίτας Παπανδρέου ή του Θέμου Αναστασιάδη, την «εισβολή» Χρυσαυγιτών με όπλα στο κοινοβούλιο, η δημιουργία του νέου κόμματος του Α. Λοβέρδου, η δημοσιότητα νέων λιστών με φοροφυγάδες, η έκρηξη στα γραφεία της χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο.

Φυσικά, η πιο γελοία και παραπλανητική είδηση– που οι καναλάρχες περιτριγυρίζουν μετά επιστημόνων και αναλυτών, από πάνελ σε πάνελ σαν το « γύφτικο γάμο», είναι η εκτίμηση των « ενεργειακών» αποθεμάτων των ελληνικών κοιτασμάτων, τα οποία δήθεν κοστολογήθηκαν σε 430 δισ Ευρώ. Και είναι αρκετά για να μας βγάλουν από την κρίση…

Στο τέλος κάθε δελτίου «και αν αναφέρθηκε», έπαιζε το ζήτημα της επαναγοράς των ομολόγων, με ισχνή περιγραφή και χωρίς καμία αναφορά περί κουρέματος. Δοκιμασμένη η συνταγή από το πρώτο PSI, όπου η συγκάλυψη των καναλιών στην τεράστια λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων αποκρύφτηκε από πλασματικές ειδήσεις.

Ομνημονιακός Τύπος, η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού τύπου δηλαδή, γνωρίζουμε πολύ καλά τις άριστες σχέσεις και τις συνεργασίες που έχει με όλες τις μνημονιακές Κυβερνήσεις. Οι ιδιοκτήτες αυτών των μέσων ενημέρωσης, όπως και αρκετοί μεγαλοδημοσιογράφοι, έχουν τεράστια συμφέροντα, ως και εμπλοκή στα του Μνημονίου.

Όλα τα Μνημόνια, η εφαρμοστικοί νόμοι, αλλά και η γενική πολιτική προπαγάνδα των ΕΕ-ΔΝΤ, εφαρμόζονται πάνω στην ελληνική κοινωνία, με την άψογη συνεργασία Κυβερνήσεων, Αστυνομίας και ΜΜΕ. Έτσι λοιπόν η κατοχή του «όπλου» της ενημέρωσης, από την άρχουσα τάξη δεν χρησιμεύει μόνο για παραπληροφόρηση αλλά και ως μέσο πολιτικής. Την περασμένη εβδομάδα όλοι θα είδαμε την κορύφωση ενός σχεδίου παραπληροφόρησης και προπαγάνδας, αυτό της συγκάλυψης του κουρέματος σε αντιδιαστολή με την Κυβερνητική «διαρροή» για το νέο φορολογικό.

Ηπεριβόητη διαρροή για το νέο φορολογικό, εξυπηρέτησε ταυτόχρονα δύο σκοπούς. Πρώτα και κύρια, όπως είπαμε συγκάλυψε την οργανωμένη ληστεία της επαναγοράς ομολόγων, καθώς το ζήτημα της φορολογίας ενδιαφέρει άμεσα την ελληνική κοινωνία, φτάνοντας σε σημείο να θεωρεί ασήμαντη και την είδηση για την υποβάθμιση της Ελλάδας, από τον οίκο S&P σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας». Ο S&P, είχε βαθμολογήσει τον Μάιο την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας με «CCC» και σε ανακοίνωση του ανάφερε: «Η απόφαση για τη μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας ακολουθεί την πρόσκληση της κυβέρνησης σε ομολογιούχους του ιδιωτικού τομέα να συμμετάσχουν στην επαναγορά του χρέους, «το οποίο σύμφωνα με τα κριτήριά μας το βλέπουμε ως μια επιλεκτική χρεοκοπία. Όταν ολοκληρωθεί η αγορά ιδίων μετοχών (το οποίο αντιλαμβανόμαστε ότι έχει προγραμματιστεί να γίνει γύρω στις 17 Δεκεμβρίου 2012), θα εξετάσουμε τη « θεραπεία» της επιλεκτικής χρεοκοπίας και την αύξηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας στην κατηγορία CCC».

Δεύτερον, η διαρροή για το φορολογικό, λειτούργησε με το σκεπτικό: «ρίχνω άδεια για να πιάσω γεμάτα». Είναι φανερό πως ο Αντώνης Σαμαράς, θέλησε να δει τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε ένα τέτοιο νομοσχέδιο, στο οποίο αναφέρετε η φορολόγηση 45% για οικογενειακά εισοδήματα άνω των 26.000 Ευρώ. Πετυχαίνοντας ταυτόχρονα ένα «σοκ» στην κοινωνία, για να την αναγκάσει να δεχτεί μερικές μικροαλλαγές στο ζήτημα αυτό, όπως η μεταφορά του συντελεστή στα εισοδήματα από 26.000, σε άνω των 36.000 Ευρώ. Καμιά διαφορά δηλαδή, αφού ο Ελληνικός λαός, βρίσκεται ήδη σε “αθλία» κατάσταση.

Μια μικρή απόδειξη των αποτελεσμάτων που έφερε η Γερμανική οικονομική εισβολή στην Ελλάδα, αποτελούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, για τα επίπεδα φτώχειας του πληθυσμού, τα οποία αγγίζουν τα 3.500.000 άτομα και δεύτερον το ποσοστό της ανεργίας που αγγίζει και επίσημα πλέον το 26%.

Από την άλλη, οι συνεχείς δηλώσεις της Μέρκελ περί μείωσης των απεργιών και των διαδηλώσεων,  οι συστηματικές ενέργειες Σαμαρά– Δένδια ποινικοποίησης των διαδηλώσεων με την ενδυνάμωση της αστυνομοκρατίας και των παρακρατικών μηχανισμών, το «ξεσάλωμα» Στουρνάρα, ο οποίος με αλλεπάλληλες δηλώσεις κοντεύει να αυτόανακηρυχτεί « Αυτοκράτορας» κόντρα σε κάθε θεσμό– ακόμη και την δικαιοσύνη– με σκοπό την επιβολή του νεοφιλελευθέρου δόγματος και οι δεκάδες συλλήψεις και δικαστικές διώξεις εργαζομένων και λαϊκών αγωνιστών συντελούν και την ολοκληρωτική εγκαθίδρυση της γερμανικής πολιτικής και οικονομίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη, εκδίκαση των τριών εργαζομένων, όπου συμμετείχαν σε διαδηλώσεις ενάντια στον Φούχτελ στην πόλη της Θεσσαλονίκης . Οι τρείς εργαζόμενοι, ενώ αθωώθηκαν πανηγυρικά, καταρρίπτοντας κάθε κατηγορία που τους βάρυνε θα αναγκαστούν να περάσουν πάλι από δικάσιμο μετά από την έφεση που άσκησε ο Εισαγγελέας. Προφανώς στη σημερινή Γερμανοελληνική δημοκρατία δεν χωρούν αντιδράσεις…

Έτσι λοιπόν, η Συγκυβέρνηση με την βοήθεια των ΜΜΕ, οργάνωσαν, συγκάλυψαν και έφεραν σε πράξη ακόμη μια μεθοδευμένη κοινωνική ληστεία, υπό τις εντολές της ΕΕ και των αποφάσεων της.

Η Κυβέρνηση μπορεί να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, ήδη μετά από μόνο λίγους μήνες από την συγκρότηση της, αλλά όσο ο Ελληνικός λαός δεν απορρίπτει την εμπιστοσύνη του στους θεσμούς που εδώ και χρόνια του επέβαλαν, όπως στα καθεστωτικά ΜΜΕ, τα Κυβερνητικά κόμματα, τους Ευρωδολοφόνους και το υπάρχον σύστημα εξουσίας, αυτοί, «όλοι μαζί μπορούνε» και θα συνεχίσουν…

http://paganeli.wordpress.com/2012/12/10/%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%AF-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B5/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου