Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

αναρχοσυνδικαλισμός: η ολομέλεια της ΑΙΤ και τα 100 χρόνια της USI


αναδημοσίευση από το athens indymedia :


Στις 23, 24 και 25 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε στην Ιταλική πόλη Μοντένα η ολομέλεια της ΑΙΤ, παράλληλα με την συμπλήρωση των 100 χρόνων του Ιταλικού τμήματος της ομοσπονδίας. Στην συνεδρία και στις εκδηλώσεις παρεβρέθηκαν εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών τμημάτων.
 Image
Στις 23, 24 και 25 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε στην Ιταλική πόλη Μοντένα  η ολομέλεια της ΑΙΤ, παράλληλα με την συμπλήρωση των 100 χρόνων του Ιταλικού τμήματος της ομοσπονδίας. Στην συνεδρία και στις εκδηλώσεις παρεβρέθηκαν  εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών τμημάτων.
Η πρώτη ημέρα της ολομέλειας ήταν αφιερωμένη  σε ζητήματα οργάνωσης, απαραίτητα για την καλή λειτουργία της ομοσπονδίας και την περεταίρω εξάπλωσή της, ορίζοντας γραμμές, στρατηγικές και ομάδες εργασίας. Στην συνέχεια η ολομέλεια επεξεργάστηκε  στρατηγικές σχετικά με τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις του επόμενου έτους, με σκοπό να αναπτυχθούν ισχυρότερες αντιστάσεις στο καπιταλιστικό σύστημα που λεηλατεί τον εργατικό κόπο.
Έτσι από την επόμενη Άνοιξη θα αναπτυχθούν διάφορες συντονισμένες δράσεις που στοχεύουν να ενδυναμώσουν τις  πρακτικές του αναρχοσυνδικαλισμού διεθνώς, επιδιώκοντας να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος και η δύναμη ,  ώστε το κίνημα να είναι περισσότερο αποτελεσματικό στην επίθεσή του ενάντια στο σύστημα εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Κατά την διάρκεια της ολομέλειας της ΑΙΤ, στην πόλη πραγματοποιούνταν δεκάδες εκδηλώσεις που αφορούσαν την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την δημιουργία της USI, Η USI ιδρύθηκε το 1912, και εκτός από την σημαντική συμβολή της στην οργάνωση των εργατικών διεκδικήσεων και αγώνων, ανέλαβε ηγετικό ρόλο στον Ιταλικό αντιφασιστικό αγώνα. Η λειτουργία της απαγορεύτηκε από τον Μουσολίνι όταν θεωρήθηκε ότι αποτελούσε σοβαρή απειλή για την εξουσία του, χωρίς αυτό όμως να είναι αρκετό για να διακόψει την δράση της η οποία επεκτάθηκε και στην Ισπανική επανάσταση στο πλευρό της CNT, με ιδιαίτερη στόχευση ενάντια των Ιταλών φασιστών που δρούσαν εκεί.
Σήμερα το συνδικάτο αναπτύσσει έντονη δράση σε διάφορους τομείς με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στον χώρο της υγείας.
http://risinggalaxy.wordpress.com/2012/12/16/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B7-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου