Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

(...)! Δραματικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις φέρνει το Μνημόνιο της Επιτροπής Πισσαρίδη!!


 


ΕΝΥΠΕΚΚ

Στη δεύτερη θέση της η Επιτροπή επαναφέρει την πάγια θέση τής τρόικας για κατάργηση ή μείωση της εθνικής σύνταξης και τη χορήγηση ΜΟΝΟ της ανταποδοτικής σύνταξης, ανάλογα δηλαδή μόνο με τις εισφορές!

Οι μεγάλες ανατροπές στο Ασφαλιστικό, η “ΑΠΟκοινωνικοποίηση” της κύριας σύνταξης με την κατάργηση του εθνικού τμήματος και η “ιδιωτικοποίηση” της επικουρικής σύνταξης “με τον κουμπαρά” των “ασφαλισμένων-επενδυτών” περιλαμβάνονται στη δεύτερη θέση τού Μνημονίου Πισσαρίδη, που έχει ως εξής:

“Ενίσχυση της αναλογικότητας και διαφάνειας του δημόσιου διανεμητικού πρώτου πυλώνα Κοινωνικής Ασφάλισης και ταυτόχρονα ανάπτυξη ενός δεύτερου και τρίτου πυλώνα με κίνητρα για ιδιωτικές αποταμιεύσεις. Μετάβαση από διανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα επικουρικής σύνταξης με άμεση εφαρμογή για όσους εισέρχονται στην αγορά εργασίας και εθενολοντικά για όσους άλλους εργαζόμενους το επιθυμούν”.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση να απορρίψει τις ΑΝΤΙσυνταξιοδοτικές προτάσεις του Μνημονίου Πισσαρίδη και να επιστρέψει στους συνταξιούχους τμήμα από τα 100 δις ευρώ που τους πήραν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, με πρόσχημα τη διάσωση και τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού.

https://iskra.gr/%ce%b4%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%bc%ce%b5%ce%b9%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%ba%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου