Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Απεργία στα Νοσοκομεία: Τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή και παλεύουν για την υγειά μας (24 ΦΩΤΟ)

 

Από τη συμβολική απεργιακή κινητοποίηση στο «Αγία Όλγα»

ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

Αττική: Στα νοσοκομεία ακούστηκε δυνατά το απεργιακό μήνυμα

(ΦΩΤΟ στο τέλος)

Πέμπτη 26/11/2020 - 10:19 - Ενημέρωση: Πέμπτη 26/11/2020 - 13:29

Mε συμβολικές κινητοποιήσεις οι υγειονομικοί βρέθηκαν στις πύλες νοσοκομείων της Αττικής έχοντας στο πλευρό τους φορείς και σωματεία εργαζομένων.

Στα νοσοκομεία «Αττικόν», «Μεταξά», Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», «Αγία Όλγα», «Ερυθρός Σταυρός», «Ευαγγελισμός», ΚΑΤ, ΓΝ Νίκαιας,

«Τζάνειο», «Γεννηματά», «Σωτηρία» «Παμμακάριστος» και αλλού δόθηκε το μήνυμα πως «τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή», τη φωνή των εργαζομένων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία αντιμετωπίζοντας την εγκληματική ανευθυνότητα της κυβέρνησης που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή τους και τη ζωή των ασθενών.

Απεργία «υπεράσπισης της Δημόσιας Υγείας και των δικαιωμάτων των υγειονομικών» χαρακτήρισε τη σημερινή κινητοποίηση, με συμβολικές συγκεντρώσεις σε όλα τα νοσοκομεία, ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό».

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους κατήγγειλε τη μείωση της κρατικής δαπάνης για την Υγεία κατά 600 εκατομμύρια ευρώ, μέσα από τον προϋπολογισμό για το 2021, αλλά και το γεγονός ότι η κυβέρνηση χρυσοπληρώνει τις ιδιωτικές κλινικές αντί να προχωρήσει σε επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Μάλιστα, «αποδυναμώνει τα νοσοκομεία από προσωπικό», μεταφέροντας εργαζόμενους στις ιδιωτικές κλινικές, κάτι που όπως εξήγησε είναι εγκληματικό, τη στιγμή που τα νοσοκομεία βρίσκονται σε οριακή κατάσταση.

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας στο πλευρό των υγειονομικών βρέθηκαν συνταξιούχοι ΙΚΑ από τη Νίκαια και τον Κορυδαλλό, οι Σύλλογοι Γυναικών Νίκαιας και Κορυδαλλού μέλη της ΟΓΕ, το Παράρτημα Νίκαιας - Κορυδαλλού του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Κορυδαλλού και η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Νίκαιας. Παρευρέθηκε επίσης η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

902

«Αγία Όλγα»

 

«Αττικόν»


 

«ΕΚΑΒ»


 

«Ευαγγελισμός»




 

«Γεννηματά»

 

«Κρατικό»


 

«Μεταξά»




 

«ΓΝ Νίκαιας»





 

«Παμμακάριστος»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου