Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

{ Καλογρίτσας με "μεθοδευμένο μίσος": "Τα 3 εκατομμύρια της εγγυητικής για τον διαγωνισμό, δόθηκαν για την εφημερίδα Ντοκουμέντο"} - Κατέθεσε στον ανακριτή για Παππά και τηλεοπτικές άδειες ο Χρήστος Καλογρίτσας

 


Επαναλαμβάνοντας μέχρι κεραίας όσα είχε υποστηρίξει τόσο στη μήνυση όσο  και στο υπόμνημα που είχε παραδώσει προ δύο μηνών στην πταισματοδίκη, ο γνωστός εργολάβος, ιδιοκτήτης της εταιρείας « Τοξότης», Χρήστος Καλογρίτσας  υποστήριξε, καταθέτοντας το πρωί, ότι η συμμετοχή του γιου του στο  διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016,  ήταν κατ’ εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Κατονόμασε μάλιστα για άλλη μία φορά το Νίκο Παππά ότι ήταν εκείνος  που του υποδείκνυε μαζί με συνεργάτες του, τι θα κάνει,  καθώς ο εργολάβος τον είχε ενημερώσει πως δεν είχε χρήματα για κανάλι!!!! Ωστόσο, ο Νίκος Παππάς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ενδιαφερόταν μόνο να του δανείσει το όνομά του για το διαγωνισμό και τον είχε διαβεβαιώσει  πως δεν χρειάζονταν χρήματα.

«Εκείνη την περίοδο είχα δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, συνεπώς δεν είχα λεφτά για κανάλια. Όταν το είπα στον Παππά μου απάντησε: «Δεν χρειάζονται χρήματα από εσένα. Θα τα βρούμε εμείς. Εμείς το όνομα σου θέλουμε μόνο». Με τα λόγια αυτά ο Χρήστος Καλογρίτσας περιέγραψε στην πρώτη κατάθεση που δίνει για αυτή την υπόθεση την εμπλοκή του στις διαδικασίες για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και τη συναλλαγή του με  Λιβανέζικο Όμιλο με κυρίαρχη θέση στις κατασκευές,   που θα χρηματοδοτούσε εξ’ ολοκλήρου το εγχείρημα,  με άλλη όμως αιτιολογία. Και συγκεκριμένα, τα χρήματα  θα καταβάλλονταν από το Λιβανέζικο όμιλο CCC στην εταιρεία « Τοξότης» για έργο κατασκευής εμπορικού κέντρου  στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Στη διάρκειας δυόμιση ωρών κατάθεσή του στην πταισματοδίκη Αμαρουσίου που διενεργεί την έρευνα, με εντολή της Εισαγγελίας,  ο κ. Καλογρίτσας ισχυρίστηκε ότι αρχικά ο τότε υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς του είχε πει ότι βρέθηκαν  25 εκ. ευρώ και πως θα  έχει τα 3 εκ. ευρώ που απαιτούνταν για την εγγυητική στο διαγωνισμό.

Ωστόσο, όπως είπε ο εργολάβος, όταν η CCC υπαναχώρησε, ο κ. Παππάς του είπε ότι θα φτιάξουν μία εφημερίδα, αφού δεν έκαναν κανάλι, και καθ’ υπόδειξη του τότε υπουργού  τα 3 εκατομμύρια της εγγυητικής για τον διαγωνισμό, δόθηκαν για την εφημερίδα Ντοκουμέντο.

« Εγώ διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης», είπε ο κ. Καλογρίτσας ο οποίος ωστόσο απέφυγε να κατονομάσει πλην του Νίκου Παππά άλλο στέλεχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιον από τους συνεργάτες του πρώην υπουργού που είχε επαφές.

Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν, ήδη, καταθέσει δύο στενοί συνεργάτες του εργολάβου οι οποίοι έχουν προταθεί ως μάρτυρες από την εταιρεία «Τοξότης».

https://www.zougla.gr/greece/article/kate8ese-ston-anakriti-gia-papa-ke-tileoptikes-adies-o-xristos-kalogritsas



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου