Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Αν νοσήσεις από κορονοϊό και ... δεν είσαι Αρχιεπίσκοπος


 

Από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, συνειδητά και μεθοδευμένα η Ν.Δ., έκανε ότι μπορούσε για να καταρρεύσει το ΕΣΥ, προς όφελος της "ελεύθερης αγοράς" και συγκεκριμένα των εμπόρων υγείας. 

Ακόμα και όταν ξέσπασε ο εφιάλτης του κορονοϊού δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για να το ενισχύσει για να μην ισχυριστούμε ότι εξακολουθούσε να το υπονομεύει.
Είναι χαρακτηριστικό ότι έφτασε ένα στέλεχος της Ν.Δ. -και πρώην υπουργός υγείας-, ο Νικήτας Κακλαμάνης, να πει σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης: "Ελπίζω τώρα τα φιλελεύθερα παπαγαλάκια να σταματήσουν την επίθεση τους στη δημόσια υγεία. Αυτοί που κατηγορούσαν το δημόσιο εθνικό σύστημα υγείας να αναθεωρήσουν", υποσχόμενος ότι μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης θα αναφερθεί με λεπτομέρειες.

Καλό είναι, επίσης, να επαναφέρουμε στην μνήμη μας τις δηλώσεις που έκανε η σύμβουλος του Κυριάκου, Μιράντα Ξαφά όταν μας έλεγε ότι δεν χρειάζονται δημόσια νοσοκομεία και πρέπει να γίνουν όλα ιδιωτικά, αφού το "κράτος δεν είναι καλός επιχειρηματίας", κάτι που επανέλαβαν αρκετοί νεοδημοκράτες βουλευτές με πρώτο τον Μπάμπη τον Σουγιά;

Οταν πια η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο -σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 72 ακόμα θανάτους και 519 συμπολίτες μας να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι- με την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη να έχει φτάσει στο κατακόκκινο, είναι αδιανόητο να παρακολουθούμε τους κλινικάρχες της συμπρωτεύουσας να "μπεγκλεριάζουν" την κυβέρνηση και αυτή να το ανέχεται. 

Την στιγμή που οι πανδημία σαρώνει αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε δραστικά μέτρα, ονομάζει "επίταξη" την ενοικίαση κάποιων κλινών σε ιδιωτικά θεραπευτήρια -οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το κόστος για κάθε κρεβάτι θα είναι πάνω από 1.600 ευρώ την ημέρα-  με τους κλινικάρχες να προκαλούν όλους/ες μας επικαλούμενοι προσχήματά μετά την κυβερνητική ανακοίνωση  για την "επίταξη" της γενικής κλινικής Λυσίμαχος και κλινικής της Euromedica. (Μέρος των παρασκηνιακών παζαριών που γίνονται μεταξύ κυβέρνησης και εμπόρων υγείας. 

Την ίδια στιγμή οι άνθρωποι της τάξης μας που νοσούν βρίσκονται σε αρκετές περιπτώσεις σε δραματικές καταστάσεις .... μην αναμένοντας φάρμακο από τις ΗΠΑ για να θεραπευτούν.


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2020/11/blog-post_871.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου