Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

"Ο Τραμπ πρέπει να φύγει": Πλήθος κόσμου διαδήλωσε μπροστά από το Καπιτώλιο

Διαδηλωτές εναντίον του Τραμπ

«Ο Τραμπ πρέπει να φύγει», «Ο κόσμος κοιτάζει», «Προστατεύστε το Σύνταγμα»: Κρατώντας πλακάτ με τα παραπάνω συνθήματα, ένα πλήθος εκατοντάδων ανθρώπων συγκεντρώθηκε σήμερα το πρωί μπροστά από το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, για να στηρίξει τους βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος που ετοιμάζονται να εγκρίνουν το κατηγορητήριο σε βάρος του Αμερικανού προέδρου.

Οι εκφωνητές διαφόρων οργανώσεων, οι οποίες απηύθυναν το κάλεσμα για την κινητοποίηση, ανέβαιναν στη μικρή σκηνή, που είχε στηθεί μπροστά από το εμβληματικό τρούλο του Κογκρέσου, ενώ περιστοιχίζονταν από μεγάλα πορτοκαλί γράμματα που σχημάτιζαν τη λέξη «Παραπομπή».
«Ο πρόεδρός μας είναι ένας εγκληματίας», «ένας προδότης», είπε η 37χρονη Σουζάνα Κάνερ, που συμμετείχε στη διαδήλωση.
Οι Ρεπουμπλικάνοι «είναι έτοιμοι να αψηφήσουν το Σύνταγμα απλά για να κρατήσουν τον δικό τους άνθρωπο στην εξουσία. Είναι αποκρουστικό» είπε οργισμένη η 37χρονη.
Περιστοιχισμένοι από αμερικανικές σημαίες, οι διαδηλωτές ήθελαν να στείλουν μονάχα ένα μήνυμα, το οποίο φώναζαν απευθυνόμενοι στους βουλευτές που συνεδριάζουν κάποιες εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα: «Κάντε τη δουλειά σας!».
«Ο Τραμπ χρησιμοποίησε διπλωματικά μέσα προς πολιτικό όφελός του» σημείωσε ο Μαρκ Γκρέις, 56 ετών, που πήγε να διαδηλώσει μαζί με τον σκύλο του Μπεν. Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως ένα «απλό πολίτη που ανησυχεί» κι εκτιμά ότι ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος αποτελεί «απειλή για τη δημοκρατία».
Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα κι ένας άνδρας, που μεταμφιέστηκε σε Άγιο Βασίλη, εύχεται «Καλή Παραπομπή» ("merry impeachment") στον Ντόναλντ Τραμπ.
Στην κινητοποίηση έδωσαν το παρών όλες οι γενιές. Μια ομάδα μαθητών λυκείου από την πολιτεία της Βιρτζίνια συμμετείχε επίσης, με στόχο να ακουστεί η φωνή της. «Θέλουμε ο κόσμος να μάθει ότι θα ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές και βλέπουμε όσα κάνει ο Τραμπ. Αρκετά!» είπε η 17χρονη Άννα Μελέσκι.
Στην απέναντι πλευρά του δρόμου, μονάχα τρεις υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ στέκονταν για να στηρίξουν τον Αμερικανό πρόεδρο. Στο πλακάτ που κρατούσαν αναγραφόταν το σύνθημα: «Παραπέμψτε την Πελόζι», την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Πηγή: 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου