Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα ─ Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι διαδηλώνουν και δηλώνουν: Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά την πάλη μας - Κάτω χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση (5 VIDEO - 40 Φωτό)

«Κάτω χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση»
Το μήνυμα που έστειλαν χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι και νέοι στην Αθήνα στο μεγάλο συλλαλητήριο των Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.
Δ. Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ: Συνεχίζουμε πιο μαζικά και αποφασιστικά την πάλη μας
Ολιβιέ Ματό (Olivier Mateu), γγ του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας: Κοινός αγώνας για τα κοινωνικά δικαιώματά μας
Δ. Κουτσούμπας: Να σημάνει συναγερμός παντού
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πορεύτηκαν μαχητικά στη Βουλή δίνοντας αποφασιστική εργατική - λαϊκή απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης, σε συνέχεια όλου του αντιασφαλιστικού οπλοστασίου που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Όλο το προηγούμενο διάστημα άλλωστε είχαν παρθεί αποφάσεις εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, σημειώθηκε ευρύτερη συσπείρωση γύρω από το κορυφαίο θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης και αυτό αποτυπώθηκε και στη διαδήλωση.
Δ. Βιτάλης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).: Πάλη για κατοχύρωση και διεύρυνση του κοινωνικού χαρακτήρα του Ασφαλιστικού
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και άλλοι φορείς. Επίσης οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Αθήνας Γιώργος Μυλωνάς, Πειραιά Νίκος Ξουράφης και Λαυρίου - Αν. Αττικής Μάης Μεντής.
Γιώργος Στεφανάκης πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ν. Αττικής: Γ. Στεφανάκης: Αγώνας για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων
Με τις κινητοποιήσεις τους εργαζόμενοι και συνταξιούχοι απάντησαν στο σχέδιο του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και των κομμάτων του για τη μετατροπή των εναπομείναντων ασφαλιστικών δικαιωμάτων σε παρανάλωμα του χρηματιστηριακού τζόγου, προτάσσοντας ταυτόχρονα τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, την Υγεία και την Πρόνοια και ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια υποχρεωτική Ασφάλιση για όλους.


 
902 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου