Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Θανάσιμος Παφίλης: Ο Βαρουφάκης «βγάζει φλας αριστερά και στρίβει δεξιά», εκφράζοντας «ακροδεξιές απόψεις», ζητώντας να ψηφίζουν όλοι με βάση το «προφεουδαρχικό και αναχρονιστικό δίκαιο του αίματος» - Ο Κεγκέρογλου έθεσε ως κριτήριο για το δικαίωμα ψήφου την... «ελληνική ψυχή». Αυτές είναι απόψεις της Χρυσής Αυγής. Χρειάζεται μεγάλο θράσος από ένα κόμμα, όπως το ΠΑΣΟΚ, που κυβέρνησε τόσα χρόνια, να παριστάνει ότι προστατεύει τους Ελληνες του εξωτερικού (2 VIDEO)ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ
Θ. Παφίλης: Πίσω από τις θέσεις του Βαρουφάκη κρύβονται τα λόμπι ─ Απάντηση και στην αήθη επίθεση του Β.Κεγκέρογλου
Τετάρτη 11/12/2019 - 22:34 - Ενημέρωση: Πέμπτη 12/12/2019 - 08:57
Πίσω από τις θέσεις του Γ. Βαρουφάκη κρύβονται τα λόμπι και μεγάλα συμφέροντα, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, προσθέτοντας ότι στο ΚΚΕ «έχουμε αρχές, δεν είμαστε σαλταδόροι της πολιτικής». Με αυτό τον τρόπο απάντησε στον πρόεδρο του ΜΕΡΑ25 που «συνειδητά και προβοκατόρικα» έκανε «μια επίθεση ανήθικη» στο ΚΚΕ στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.
Ο Γ. Βαρουφάκης «βγάζει φλας αριστερά και στρίβει δεξιά», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, λέγοντας ότι εκφράζει «ακροδεξιές απόψεις», ζητώντας να ψηφίζουν όλοι με βάση το «προφεουδαρχικό και αναχρονιστικό δίκαιο του αίματος». Που σημαίνει ότι θα ψηφίζει οποιοσδήποτε έχει ελληνική καταγωγή λόγω του προπάππου του και η ψήφος του δεν θα έχει καμία συνέπεια σε αυτόν, διότι δεν θα έχει πραγματικό δεσμό με τη χώρα, όπως ο φορολογικός, παρά μόνο ψυχικό. Επισήμανε πως με αυτό τον τρόπο τα διάφορα λόμπι και ξένες κυβερνήσεις θα μπορούν να καθορίζουν οριακά εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα.
Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «μου θύμισε Χρυσή Αυγή το κρεσέντο του ελληνισμού», σημειώνοντας ότι δεν είναι ίδιοι όλοι οι Έλληνες. Όπως είπε, Έλληνας ήταν και ο Εφιάλτης και οι ταγματασφαλίτες, υπάρχουν εργάτες, αλλά και πλουτοκράτες εντός και εκτός της Ελλάδας και πρόσθεσε πως ελληνικής καταγωγής γερουσιαστές «κάνουν την πάπια» και δεν υποστηρίζουν την Ελλάδα, αλλά την εκάστοτε πολιτική των ΗΠΑ, ενώ αναφερόμενος σε λόμπι Ελλήνων εφοπλιστών που στήριξαν την υποψηφιότητα Μπους, σημείωσε ότι για αυτούς υπάρχει το «δίκαιο του χρήματος» διότι ήθελαν την τροφοδοσία του 6ου αμερικανικού στόλου.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σχολίασε και την αναφορά του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου περί «ελληνικής ψυχής». Ανέφερε ότι αυτές είναι απόψεις της Χρυσής Αυγής και υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ επί χρόνια δεν έκανε τίποτα για να διευκολύνει την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των αποδήμων.
Απάντηση στην ανήθικη επίθεση του ΚΙΝΑΛ
Επίθεση με παρόμοιο ανήθικο και προβοκατόρικο περιεχόμενο έκανε στο ΚΚΕ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου, κατηγορώντας το Κόμμα για τη θέση του να τεκμηριώνεται ο οικονομικός δεσμός των αποδήμων που θα διευκολύνονται να ψηφίζουν.
Ο Β. Κεγκέρογλου αντί του παραπάνω κριτηρίου, ουσιαστικά έθεσε ως κριτήριο για το δικαίωμα ψήφου την ...«ελληνική ψυχή», με τον Θ. Παφίλη να του απαντά ότι χρειάζεται μεγάλο θράσος από ένα κόμμα, όπως το ΠΑΣΟΚ, που κυβέρνησε τόσα χρόνια, να παριστάνει ότι προστατεύει τους Ελληνες του εξωτερικού. «Είμαστε το Κόμμα που όλα τα χρόνια λέγαμε να λυθεί το πρόβλημα των απόδημων όταν ήσασταν κυβέρνηση...», σημείωσε και πρόσθεσε: «Μας βγαίνει το ΠΑΣΟΚ που τόσα χρόνια δεν έκανε τίποτα, έκανε το αντίθετο μάλιστα, να μας λέει για την "ψυχή του Ελληνα"...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου