Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

(Οι ακροδεξιοί αντισημίτες και φιλοναζί Βορίδης και Γεωργιάδης στηρίζουν τον Χρυσοχοϊδη, ο οποίος προετοιμάζει με απίστευτη κυνικότητα και κακουργηματική βαρβαρότητα την κοινωνική σιγή μετά τη δρομολογούμενη αθώωση των φονιάδων της ΧΑ)! Ο Νίκος Αλιβιζάτος δύσκολα θα παραμείνει στη θέση του μετά τις δηλώσεις Γεωργιάδη

Η στιγμή που αστυνομικοί ακινητοποιούν τους ιδιοκτήτες του οικήματος, δίπλα από το υπό κατάληψη κτήριο
Βασίλης Σκουρής
Φωτιές ανάβουν οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ότι “ο Αλιβιζάτος την πάτησε με το Κουκάκι”, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε και την κατάργηση της Επιτροπής για την αστυνομική βία.
Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν εκ των πραγμάτων προσωπική επίθεση στον πρόεδρο της Επιτροπής για την διαχείριση της αστυνομικής βίας  και εκ των κορυφαίων μας συνταγματολόγο, ο οποίος με αφορμή όσα συνέβησαν κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι το πρωί της Τετάρτης, με επιστολή του προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη απείλησε με παραίτηση από την Επιτροπή.

Αιχμές κατά του Ν. Αλιβιζάτου άφησε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης. “Ο κ. Αλιβιζάτος ήταν λάθος πληροφορημένος και επηρεάζεται από τις εικόνες” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μ. Βορίδης. “Το να σου πει κάποιος μια ιστορία και να την υιοθετήσεις δεν είναι σωστό, πριν να ακούσεις και τις δυο πλευρές”.
Η επιστολή Αλιβιζάτου, όπως προκύπτει και από την απάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενόχλησε πολλούς στην κυβέρνηση, καθώς δεν υιοθέτησε την κάλυψη των επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ στο Κουκάκι και την αστυνομική βία που ασκήθηκε, ιδίως στην οικία Ινδαρέ. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι εάν η θέση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για την κατάργηση της Επιτροπής που με τόσο “ντόρο” ανακοινώθηκε, είναι και θέση της κυβέρνησης, κάτι ασφαλώς που θα φανεί σε κάποιο από τα νέα επεισόδια που είναι βέβαιον ότι θα υπάρξουν.
Πρόσωπα, ωστόσο, που γνωρίζουν τον κορυφαίο καθηγητή, εκτιμούν πως στην επιστολή Αλιβιζάτου προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, υπάρχει και μια δεύτερη ανάγνωση. Υποστηρίζοντας πως τονίζοντας πως προς το παρόν δεν παραιτείται γιατί εξακολουθεί να πιστεύει πως ο ρόλος της Επιτροπής είναι χρήσιμος, σημαίνει πως θα συνεχίσει να ασκεί τον δικό του ρόλο ως Πρόεδρος και πως την επόμενη φορά που θα ασκηθεί αστυνομική βία θα παρέμβει, είτε με καταγγελίες, είτε με παρέμβαση. Ίσως μια τέτοια εξέλιξη επιχειρεί να προλάβει ο Άδωνις Γεωργιάδης με την επίθεσή του κατά του Ν. Αλιβιζάτου.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι το όνομα του γνωστού καθηγητή “έπαιξε” κάποια στιγμή, ίσως και αυθαιρέτως, για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μετά την επιστολή του προς τον Μ. Χρυσοχοΐδη και να υπήρχε τέτοια περίπτωση, δεν υπάρχει πλέον, σημειώνουν στελέχη που γνωρίζουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου