Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Ο ανώνυμος σκιτζής (ψιλοπροβοκατορούλης) αρθρογράφος της ΠΡΩΣΥΝΑΤ


Εκδορεύς...

 
Ξεκινώντας και πάλι, σας θέλουμε συνοδοιπόρους σε αυτήν την προσπάθεια, σας ευχαριστούμε γιατί το πράξατε αυτό μέχρι σήμερα, και σας προσκαλούμε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί κάτι που, αν και απλό, φαντάζει πολύ δύσκολο: στην τόσο δύσκολη περίσταση που βιώνουμε όλοι, να κρατήσουμε το κεφάλι όρθιο και το μυαλό μας καθαρό να ξεχωρίζει πίσω από τα φαινόμενα και να αποφεύγει τις εύκολες λύσεις.
 ... πάντα...διαταραγμένα ανυπότακτος... (πλέον και ψυχοσωματικά)!!!!!

Στις 6 Δεκεμβρίου 2014 στην ιστοσελίδα της ΠΡΩΣΥΝΑΤ  σε άρθρο που αναρτήθηκε (τίτλος,   Θολό τοπίο, εδώ ), μεταξύ των άλλων αερομπουρδολογιών... αναφέρεται... ότι : << ακύρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών που προωθούνταν από την προηγούμενη διοίκηση για τις 4 μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων με ΣΔΙΤ, με φαραωνικά έργα, εγγυημένες μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων>>.

Ερώτηση του ποιητή Εκδορέα προς τον ανώνυμο σκιτζή: 

Μεγάλε εγκέφαλε, ειδήμονα των ειδημόνων, έξι μήνες τώρα δεν πήρες πρέφα ότι... το... <<

εγγυημένες μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων>> δεν ισχύει... πλέον;

Έχει αντικατασταθεί, τρισμέγιστε εγκέφαλε, από... την... <<εγγυημένη κερδοφορία>>!
Ή, όπως το είπε χτές  στη Βουλή η Χαρά Καφαντάρη:

<<Έρχομαι τώρα στον κ. Ντινόπουλο, τον Υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος μας είπε πολλά σε σχέση με τα απορρίμματα, τη διαχείριση απορριμμάτων κλπ. και ότι δίνεται λύση με τη γενικό αριθμό 2216 και ειδικό 342 τροπολογία. Με την εν λόγω τροπολογία που αφορά τους ΦΟΔΣΑ επιβεβαιώνεται η καταγγελία που έχουμε κάνει για τα ΣΔΙΤ, τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, στη διαχείριση των απορριμμάτων. Υποχρεωτική δέσμευση ανταποδοτικών τελών για την κάλυψη του ελάχιστου κόστους που θα ορίσει ο κάθε ανάδοχος της ΣΔΙΤ και κατά προτεραιότητα άμεση είσπραξη από τη ΔΕΗ ή εισπρακτική εταιρεία χωρίς να χρειάζεται καμία άλλη απόφαση ή υπογραφή.
Η παράγραφος γ΄ του άρθρου 17 του ν. 4071/12 μίλαγε για δυνατότητες εκχώρησης των εσόδων των ΦΟΔΣΑ. Αλλά δεν σας αρκεί αυτό!!Καταργείτε κάθε διαδικασία λήψης απόφασης για παρακράτηση εισφορών, είτε των δημοτικών συμβουλίων είτε των ΦΟΔΣΑ είτε των Υπουργών.
Αν σκεφτούμε,
-ότι τα έργα που θα κάνει η ΣΔΙΤ -η Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα- και το κοστολόγιο, που θα είναι για τριάντα χρόνια, είναι μια συμφωνία ολίγων, χωρίς να ερωτηθεί κανείς, 
-ότι αν τα απορρίμματα μειώνονται, τότε το κοστολόγιο ανά τόνο απορριμμάτων σαφώς θα μεγαλώνει και
- ότι η  συμμετοχή των ΟΤΑ στον ΦΟΔΣΑ είναι υποχρεωτική 
τότε το μόνο σίγουρο συμπέρασμα είναι ότι έχουμε μια επιβολή κεφαλικού φόρου μέσω των ΟΤΑ, οι οποίοι γίνονται φοροεισπράκτορες και βέβαια χάνουν τα ανταποδοτικά>>.
... γείτσες... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου