Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Περιουσία 4,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου

Περιουσία 4,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου

Στο αστρονομικό ποσό των 4,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ανήλθε η περιουσία των 400 πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη. Μάλιστα η περιουσία τους, παρά τη γενικότερη κρίση, αυξήθηκε το 2014 μόλις... 92 δισ. δολάρια.


Σύμφωνα με τον πίνακα του Bloomberg, ο μεγαλύτερος κερδισμένος ήταν ο συνιδρυτής της κινεζικής εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, Τζακ Μα, καθώς μετά τη δημόσια εγγραφή της τον περασμένο Σεπτέμβριο, είδε την τιμή της μετοχής να ενισχύεται κατά 56% και το δικό του μερίδιο να μεγαλώνει κατά 25,1 δις δολάρια, για να φτάσει στα 28,7 δις, ποσό που του επιτρέπει να ελπίζει ότι σύντομα θα βρίσκεται ανάμεσα στους 20 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Συνολικά και μαζί με τον Μα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι 10 πλουσιότεροι Κινέζοι αύξησαν φέτος την περιουσία τους κατά 48 δις δολάρια.

Στη λίστα των πλουσιότερων την πρωτιά διατηρεί και φέτος ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, με περιουσία 87,6 δις δολαρίων, αυξημένη μάλιστα κατά 9,1 δις φέτος. Εξαιρετικές επιδόσεις κατέγραψε, επίσης, ο Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος ξεπέρασε τον Κάρλος Σλιμ και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος καθώς η περιουσία του να αυξήθηκε κατά 13,7 δις δολάρια. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που προσέθεσε στο δικό του θησαυροφυλάκιο 10,6 δις.

Ο πλουσιότερος Ρώσος είναι Βίκτορ Βέκσελμπεργκ με 14,1 δις δολάρια, καθώς ξεπέρασε τον Άλιστερ Ουσμάνοφ, ο οποίος από τον Ιούνιο έχασε το 32% της περιουσίας του.


http://www.zougla.gr/kosmos/article/periousia-41-trisekatomirion-dolarion-exoun-i-plousioteri-an8ropi-tou-kosmou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου