Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση ΚΚΕ



Η άρχουσα τάξη και τα φερέφωνά της στα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι μονόδρομος τα αντιλαϊκά μέτρα που κατακρεουργούν ό,τι απέμεινε από το ασφαλιστικό, η ευρωπαϊκή καπιταλιστική ενοποίηση, η υπαγωγή της χώρας στην επιτήρηση της ΕΕ και του ΔΝΤ.
 

Τα βάρβαρα μέτρα θα παραμείνουν για πολλά χρόνια. Δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Προδιαγράφουν ένα μαύρο μέλλον διαρκείας για τον εργαζόμενο λαό. Η ελληνική οικονομία ενταγμένη στην καπιταλιστική βαρβαρότητα της ΕΕ, εξαρτημένη από το ΔΝΤ, μπλεγμένη στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία, πάντα θα κρίνεται λιγότερο ανταγωνιστική. Αχ, πατρίδα μου, θύμα σε κάνανε, σε ξεπουλήσανε και σε πεθάνανε... 

Αυτή τη στιγμή, το ΚΚΕ αποτελεί τη μόνη δύναμη ελπίδας για το μέλλον. Ο σταθερός, αυτονόητος προσανατολισμός του ΚΚΕ, από το 1918 μέχρι σήμερα, είναι όχι μόνο να παλέψει με κάθε τίμημα για τα καθημερινά λαϊκά προβλήματα, αλλά και να πείσει το λαό ότι το μέλλον είναι ο σοσιαλισμός. 



Πρόσφατα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτόξευσε έναν οχετό συκοφαντιών κατά του ΚΚΕ. Τώρα γυρνά παντού και με δικάζει, λέει πως ήμουν ένοχος εγώ. 

Το μόνο όμως που καταφέρνει είναι να αποκαλύπτει το απύθμενο μίσος που τρέφουν οι υπηρέτες του κεφαλαίου κατά του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος που δεν σκύβει το κεφάλι και υπερασπίζεται τα λαϊκά δικαιώματα. 

Οι συκοφαντίες του όμως δεν αγγίζουν το ΚΚΕ. Ο λαός έχει νου και κρίση, ξέρει ποιος στάθηκε πάντα δίπλα του στους αγώνες, στις πορείες, στις απεργίες, στη Βουλή και στην Ευρωβουλή. 

Τον τελευταίο καιρό, όλα δείχνουν ότι σχεδιασμένα προωθείται η αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων προς όφελος των επιχειρήσεων, η περαιτέρω ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου, η χωρίς τέλος εξαθλίωση των εργαζομένων, η επέλαση του κεφαλαίου εις βάρος της εργασίας, η σκύλευση των κοινωνικών κατακτήσεων, ο αυταρχισμός και η κατατρομοκράτηση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να μας φέρει πολλά χρόνια πίσω. Σκοπεύει να ποινικοποιήσει την κομμουνιστική ιδεολογία ετοιμάζοντας νέα πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης με το υποκριτικό ερώτημα: “Σέβεστε το Σύνταγμα ή όχι;”. 

Είναι πλέον επιτακτική όσο ποτέ η ανάγκη οργάνωσης και πάλης όλων των εργαζομένων με το ΚΚΕ. Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο. Αυτό που πρέπει να ακούσει η κυβέρνηση είναι ένα μυριόστομο: “Πάρτε πίσω το έκτρωμα για το ασφαλιστικό”. Ο λαός οφείλει να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Αν ξυπνήσει μονομιάς, θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς. 



Οι περιστάσεις απαιτούν επαγρύπνηση γιατί οι οπορτουνιστές του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, με το εφεύρημα της “ενότητας της αριστεράς” επιχειρούν να ποδηγετήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα, να εγκλωβίσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζομένους. 

Κανέναν όμως δεν πείθουν τα σοσιαλδημοκρατικά φαντάσματα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Είναι φορείς σύγχυσης και υπονόμευσης της ταξικής συσπείρωσης και ενότητας του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Ο λαός οφείλει να γυρίσει την πλάτη του στις μεθοδεύσεις των οπορτουνιστών, να εγκαταλείψει τον συμβιβασμένο συνδικαλισμό και την εργατική αριστοκρατία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που συνεργάζεται με την εργοδοσία και τα τσιράκια της και στηρίζει τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου. 



Αυτή τη φορά, οι μεγαλοεκμεταλλευτές δεν υπολόγισαν ένα πράγμα: την αντεπίθεση του λαού και της εργατικής τάξης. Να βρουν απέναντί τους ένα ισχυρό εργατικό - λαϊκό μέτωπο, που θα προκαλέσει ρήγματα στο αντιδραστικό οικοδόμημα για την αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. 

Είναι κοντά η ανατροπή της πολιτικής που τρέφει την ανεργία και την αξιοποιεί προς όφελος του κεφαλαίου. Ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη μέχρι την τελική νίκη, μέχρι την οριστική αποτίναξη του ζυγού του κεφαλαίου. 

Λαϊκή κυριαρχία και καπιταλισμός είναι ασυμβίβαστα


blog zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου