Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού- Κλειστή λόγω χιονόπτωσης η λεωφόρος Πεντέλης


Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία. Από τις 7.30 απόψε το βράδυ έκλεισε λόγω χινόπτωσης η λεωφόρος Πεντέλης, από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο έως τον Αγιο Πέτρο, ενώ με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερικ και πάνω.

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού- Κλειστή λόγω χιονόπτωσης η λεωφόρος Πεντέλης
Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και ο παγετός, ιδιατέρως στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός.
Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις στα ανατολικά πελάγη που θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ με εξασθένηση το πρωί της Τετάρτης.
Παράλληλα, χιόνια θα πέσουν στις ανατολικές όχι μόνο ηπειρωτικές, αλλά και νησιωτικές περιοχές, οι οποίες κατά κανόνα θα είναι ασθενείς, εκτός από τη βόρεια Εύβοια, την κεντρική Στερεά και τη Μαγνησία όπου πρόσκαιρα θα είναι εντονότερες.
Από το απόγευμα της Τετάρτη έντονες χιονοπτώσεις προβλέπονται στη δυτική Ελλάδα, οι οποίες σταδιακά και μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (2-2-12) θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες κυρίως κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές.
Στην Αττική αναμένονται ασθενείς γενικά χιονοπτώσεις, οι οποίες θα σημειωθούν κατά περιόδους κυρίως στις βόρειες και ανατολικές περιοχές.
Δείτε πού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες πατώντας εδώ.
Μερικό απαγορευτικό απόπλου
Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων για τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και το ανατολικό Αιγαίο, λόγω θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνους κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.
Από το λιμάνι του Πειραιά, θα εκτελεστούν μόνο τα βραδινά δρομολόγια για Κρήτη, ενώ με ειδικό σχέδιο ταξιδίου θα γίνει το δρομολόγιο του Blue star 2 στις 7 το απόγευμα για Σύρο,Κω Ρόδο.
Από τον Αργοσαρωνικό τα υδροπτέρυγα πραγματοποιούν τα δρομολόγιά τους, μόνο μέχρι την Αίγινα.
Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή για Νέα Στύρα-Αγία Μαρίνα. Κλειστή είναι και η πορθμειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλας.
Χώροι φιλοξενίας αστέγων
Στην Αθήνα σε πρώτη φάση, από το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου θα παραμείνουν ανοιχτοί οι ακόλουθοι χώροι:
  • Πολιτιστικός Χώρος 4ης Δημοτικής Κοινότητας, Λένορμαν και Αλεξανδρείας
  • Λέσχη Φιλίας Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα 6
  • Λέσχη Φιλίας Κίου 5, Κυψέλη
  • Κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ, Πειραιώς και Εχελιδών 69
Επίσης, τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους εξασφάλισε ο δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να βρουν καταφύγιο οι άστεγοι πολίτες όσο διάστημα διαρκέσει η κακοκαιρία.
Οι χώροι είναι στεγασμένοι και θερμαινόμενοι και όσοι έχουν ανάγκη θα μπορούν εκεί να βρίσκουν ένα κατάλυμα καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
Πρόκειται για τα:
  • Ε' ΚΑΠΗ (Γαμβέτα 56 και Φλέμιγκ 36, από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ)
  • 13ο Γυμνάσιο (Εθνικής Αμύνης 26, από τις 9.30 το βράδυ έως τις 8 το πρωί)
  • Β' ΚΑΠΗ (Λαγκαδά 35, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ).
etnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου