Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Τσίπρα



Δύο ώρες διήρκεσε η κατάθεση του Αλέξη Τσίπρα στην οποία επικεντρώθηκε στην αύξηση που παρουσίασαν τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ το 2009 και το 2010.


Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι έχει υποβάλει σχετικές ερωτήσεις στους αρμόδιους υπουργούς για το θέμα αυτό χωρίς να πάρει απάντηση, καταγγέλλοντας υπερβολικές υπερβάσεις στις απόρρητες δαπάνες του ΥΠΕΞ το 2009 και το 2010 της τάξης του 270%.

«Δεν μπορεί οι αρμόδιοι να δηλώνουν αναρμόδιοι υπουργοί όπως ο κ. Σαχινίδης ή ότι είναι απόρρητα στοιχεία. Ο ελληνικός λαός απαιτεί να γνωρίζει πού πηγαίνει το δημόσιο χρήμα και ειδικά τώρα που κάνει αιματηρές θυσίες».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης από το σάπιο όπως είπε πολιτικό σύστημα που φοβάται τη διαλεύκανση κάποιων υποθέσεων.

«Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη αρκεί να αφεθεί ελεύθερη χωρίς παρεμβάσεις και να προχωρήσει στη διερεύνηση μιας σειράς υποθέσεων. Ο λάος ζητά να σταματήσει η ατιμωρησία. Αυτοί που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση πρέπει να πληρώσουν. Σήμερα έχω την εκτίμηση πως είναι ηλίου φαεινότερο πως οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη είναι απροκάλυπτες».

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου