Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Α' ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Α' ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την εκρηκτική κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας

Ανακοίνωση για την εκρηκτική κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, τα πραγματικά αίτια και ποια είναι η διέξοδος που μπορεί να δοθεί, εξέδωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις Α' Αθήνας του ΚΚΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:



«Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι εκρηκτική.

Οσο η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, η επίθεση απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα οξύνεται. Καμία πλευρά της ζωής των λαϊκών οικογενειών δε μένει ανέγγιχτη. Μισθοί, συντάξεις, δικαιώματα θυσιάζονται στο βωμό των κερδών των μονοπωλίων.

Χιλιάδες είναι οι μικρές επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και χιλιάδες ακόμα απειλούνται με λουκέτο.

Η εγκληματικότητα σημειώνει έξαρση, καθώς η ευρύτερη περιοχή έχει παραδοθεί στο έλεος της δράσης των κυκλωμάτων και των συμμοριών των ναρκωτικών, της πορνείας, της εκμετάλλευσης μεταναστών. Την κατάσταση αυτή θα επιδεινώσει το νέο νομοσχέδιο που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., μέσω του οποίου νομιμοποιούνται τα ναρκωτικά.

Η ανασφάλεια Ελλήνων και μεταναστών που ζουν και εργάζονται στο κέντρο και στις συνοικίες της Αθήνας εντείνεται και από τη δράση διαφόρων ακροδεξιών ομάδων που παριστάνοντας τους προστάτες της τάξης εισβάλλουν σε σπίτια και σε μαγαζιά για να την «επιβάλουν». Καλλιεργούν το μίσος και την αντιπαράθεση μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ΚΑΙ ΛΑ.Ο.Σ. ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.

Επέτρεψαν και ανέχθηκαν το στοίβαγμα μεταναστών υπό άθλιες συνθήκες σε συγκεκριμένες περιοχές. Ψήφισαν και στηρίζουν τη Συνθήκη Σέγκεν και τον Κανονισμό Δουβλίνο 2 που μετέτρεψαν τη χώρα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και εγκλωβισμού μεταναστών που είχαν προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ. Στηρίζουν την πολιτική που οξύνει το μεταναστευτικό ζήτημα και τη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Οδηγούν στην εξαθλίωση και στο λουκέτο χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους εμπόρους που δεν μπορούν να αντέξουν την υπέρογκη φορολογία, τα χαράτσια, τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη σε συνδυασμό με την πτώση της δουλειάς τους. Ο ανταγωνισμός στα πλαίσια της κρίσης δυναμώνει τις μεγάλες αλυσίδες και πολυεθνικές αφανίζοντας τους μικρομεσαίους ΕΒΕ. Στους ισχυρισμούς που χρησιμοποιούν για το παρεμπόριο και τους μικροπωλητές και τις επιπτώσεις του στην κίνηση των μαγαζιών, αποκρύπτουν ότι από πίσω τους υπάρχουν τεράστιες εισαγωγικές και μεταφορικές επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να ελεγχθούν αν υπήρχε η πολιτική βούληση, ότι οι ίδιοι στηρίζουν τη συνθήκη του Μάαστριχτ που θεμελιώνει την ελευθερία κυκλοφορίας των εμπορευμάτων που εισάγονται με τους κανονισμούς της ΕΕ.

Συνέβαλαν στη συσκότιση των αιτιών του προβλήματος παρουσιάζοντας τη μεγάλη συγκέντρωση μεταναστών ως την αιτία του προβλήματος της εγκληματικότητας. Αποκρύπτουν στο λαό ότι το οργανωμένο έγκλημα αποτελεί μια τεράστια οικονομική επιχείρηση με υπέρογκα κέρδη στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας. Ο παγκόσμιος τζίρος από τη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών το 2010 έφτασε τα 270 δισ. ευρώ, ο τζίρος των κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα από την πορνεία το 2010 έφτασε το 1 δισ. ευρώ.

Ετοιμάζουν τα χειρότερα για τα λαϊκά στρώματα
Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση λύση δεν είναι η ατομική δράση. Οσο η κατάσταση και να φαίνεται δύσκολη, είναι σίγουρο ότι αυτά που ετοιμάζουν για τα λαϊκά στρώματα θα είναι ακόμα σκληρότερα.

Η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης θα έχει ως αποτέλεσμα να οξυνθούν τα προβλήματα που ζουν οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι του κέντρου. Η οργανωμένη εγκληματικότητα θα πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, τα λουκέτα σε επιχειρήσεις θα αυξηθούν, η διακίνηση των ναρκωτικών μέσα στη νεολαία θα αυξηθεί.

Το καπιταλιστικό σύστημα θα κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει τα θεμέλιά του, την εξουσία των μονοπωλίων. Αυτά δε θέλει να ταρακουνηθούν. Θα προβάλλει και θα αφήνει στο έλεος των κυκλωμάτων και των ναρκωτικών ολόκληρες περιοχές και συνοικίες του κέντρου για να αποπροσανατολίζει, να τρομοκρατεί και τελικά να αδειάσει την περιοχή από τους μόνιμους κατοίκους για να παραδώσει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στο κεφάλαιο που ήδη οι πινακίδες των επιχειρήσεών τους μοστράρουν σε διάφορες περιοχές. Την ίδια στιγμή, θα συντηρεί το κλίμα εκφοβισμού μπροστά στο νέο μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζει.

Φοβάται τη μαζική αντίδραση του λαού από τις συνέπειες της πολιτικής του και προετοιμάζει σχέδια καταστολής του. Σε αυτήν την κατάσταση επιδιώκει να πάρει με το μέρος του τους μικρομαγαζάτορες του κέντρου, τους αυτοαπασχολούμενους που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, προβάλλοντας το λαϊκό κίνημα σαν εχθρό και αιτία για την αναδουλειά τους. Σε αυτές τις συνθήκες χέρι βοηθείας δίνουν οι μεθοδεύσεις από πλευράς της Διοίκησης του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στο Δήμο της Αθήνας για απαγόρευση των διαδηλώσεων, αλλά και της αρχηγού της ΔΗΣΥ Ντ. Μπακογιάννη που πρόσφατα έθεσε το θέμα στη Βουλή. Η υποβάθμιση του κέντρου είναι βολική για το σύστημα, την αξιοποιεί για τους συνολικότερους σχεδιασμούς του χτυπήματος του λαού.

Ο λαός να τους κάνει στην άκρη
Ο λαός μας πρέπει να τους κάνει στην άκρη. Να υπολογίσει, με βάση την πείρα που έχει, τα σχέδια που ετοιμάζουν εναντίον μας και να πάρει τα μέτρα του. Να δυναμώσει την οργάνωσή του απέναντι στο σύνολο της πολιτικής που συνθλίβει τη ζωή του. Να βγάλει συμπεράσματα ποιος ωφελείται από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της Αθήνας και με ποιους πρέπει να πάει.

Να μη χαθεί άλλος χρόνος. Η αγανάκτησή μας πρέπει να στραφεί στους πραγματικούς υπαίτιους.

Ελληνες και μετανάστες να πάρουμε κοινή θέση και να οργανώσουμε κοινή πάλη απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής στην Αθήνα που έχουν την πρώτη ευθύνη. Απέναντι σε όλα τα κυκλώματα και μηχανισμούς εγκληματικής δράσης και ρατσιστικής βίας. Να διεκδικήσουμε οργανωμένα και αποφασιστικά τη λήψη άμεσων μέτρων, στηριζόμενοι στη δράση των ταξικών συνδικάτων, των Λαϊκών Επιτροπών, φορέων και συλλόγων που έχουν ήδη αναπτύξει πρωτοπόρα δράση για:

Αποφασιστική αντιμετώπιση των εγκληματικών κυκλωμάτων και των ρατσιστικών συμμοριών. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής η περιφρούρηση και προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας όλων των κατοίκων, Ελλήνων και αλλοδαπών. Αντί γι' αυτό εξοπλίζουν τα Σώματα Ασφαλείας, εκπαιδεύουν μονάδες του στρατού, για να χτυπούν το λαό που αγωνίζεται, τις απεργίες και αφήνουν ανενόχλητο το οργανωμένο έγκλημα. Κάνουν τα στραβά μάτια.
Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και να διευκολυνθεί η μετακίνηση σε άλλες χώρες της ΕΕ για όλους τους εγκλωβισμένους μετανάστες που το επιθυμούν.
Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας σε όλη τη χώρα, με δωρεάν σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διερμηνεία και νομική βοήθεια για τους άστεγους μετανάστες.
Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες, ειδικά όσοι ζουν κι εργάζονται χρόνια στη χώρα μας. Να δοθεί άσυλο ή επικουρική διεθνής προστασία στους πρόσφυγες, να αποδοθούν ισότιμα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα στους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Να σταματήσει η διανομή του ναρκωτικού της μεθαδόνης στα νοσοκομεία. Ηδη φυτρώνουν νέες πιάτσες γύρω από αυτά. Να στηριχθούν και να αναπτυχθούν τα κέντρα πρόληψης της τοξικοεξάρτησης και οι θεραπευτικές κοινότητες απεξάρτησης. Απόσυρση του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά.
Να ματαιωθούν οι σχεδιασμοί παράδοσης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας στην εκμετάλλευση του μεγάλου κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι της Αθήνας έχουν πείρα από το πώς έγινε η ανάπτυξη στο Γκάζι και στο Ψυρρή.
Να ληφθούν μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων και βιοτεχνών.
Μείωση στο 50% των δημοτικών τελών, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πάγωμα των χρεών στις τράπεζες, απαγόρευση πλειστηριασμών, μείωση ενοικίων και απαγόρευση εξώσεων όσο διαρκεί η κρίση για να μπορέσουν να κρατήσουν τη δουλειά τους.
Να παρθούν μέτρα ενάντια στην τωρινή εγκατάλειψη δημοτικών χώρων όπως πάρκων, αλσυλλίων, παιδικών χαρών. Να ξαναλειτουργήσουν δημοτικά ιατρεία που έκλεισαν και να ενισχυθούν όσα τώρα υπολειτουργούν. Να ιδρυθούν και να στελεχωθούν κέντρα πρόληψης σε όλα τα διαμερίσματα».


rizospastis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου