Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Εν έτει 2012 κι όμως… πεινάνε


Κι ενώ μέχρι χθες το υπουργείο Παιδείας διέψευδε κατηγορηματικά και συνάμα θεωρούσε ανοησίες τα περί υποσιτισμένων μαθητών, σήμερα το απόγευμα η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου το επιβεβαίωσε αλλά και υποσχέθηκε από την ερχόμενε εβδομάδα μικρογεύματα σε μαθητές 18 σχολείων, στον Ταύρο, τα Εξάρχεια, το Μενίδι, τη Δραπετσώνα, το Κερατσίνι κ.λπ.


Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ερώτηση στην υπουργό Παιδείας ζητώντας να μάθει «αν έχουν καταγραφεί κρούσματα υποσιτισμένων παιδιών σε σχολεία και τι έχει πράξει επ’ αυτού η Πολιτεία».

Η απάντηση της υφυπουργού ήταν καταφατική.

Γάλα, μπισκότα με δημητριακά και φρούτα θα δοθούν σε όλους τους μαθητές των προαναφερόμενων σχολείων, και όχι μόνο σε κείνα που έχουν πραγματικά ανάγκη, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος του στιγματισμού.

Η υφυπουργός αποκάλυψε ότι, πέρα από την κοινωνική πολιτική κάποιων επιχειρήσεων, ή πέρα από τα κοινωνικά παντοπωλεία, υπάρχουν και διευθυντές οι οποίοι, παρά τη μείωση που έχει γίνει στο μισθό τους, δεν σταματάνε να βοηθάνε όσα παιδάκια έχουν ανάγκη. Γιατί ο δάσκαλος, ως δεύτερος πατέρας, ξέρει και βλέπει ποιανού μαθητή γουργουρίζει το στομάχι του από την πείνα.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου