Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Κεφαλογιάννη: 20.000 πόρνες χωρίς άδεια στην Αθήνα


Η πρωτεύουσα απειλείται από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και την αύξηση της εγκληματικότητας, με δυσμενείς συνέπειες για τον τουρισμό, τονίζει η τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας.

Κεφαλογιάννη: 20.000 πόρνες χωρίς άδεια στην Αθήνα
«Η παράνομη πορνεία είναι ένα από τα σημαντικά προβλήματα της Αθήνας, με σοβαρότατες συνέπειες και στη δημόσια υγεία και στο επίπεδο της ασφάλειας των πολιτών. Στο κομμάτι της υγείας, οι αριθμοί αποτυπώνουν εφιαλτικές καταστάσεις. 20.000 άτομα χωρίς άδεια εκδίδονται στους δρόμους της πρωτεύουσας ή τους εκατοντάδες παράνομους οίκους ανοχής.
Αυτό σημαίνει μηδενικό έλεγχο για λοιμώδη νοσήματα. Δηλαδή, με μαθηματική ακρίβεια, αύξηση των κρουσμάτων στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα στο γενικό πληθυσμό», σημειώνει η Ολγα Κεφαλογιάννη σε σχετική δήλωση.
«Όπου «ξεφυτρώνουν» πιάτσες παράνομης πορνείας, δεν αργεί να επέλθει συνολική παρακμή του αστικού περιβάλλοντος και άνευ όρων παράδοση σε επιπλέον μορφές παραβατικότητας, όπως τα ναρκωτικά και το παράνομο εμπόριο. Αυτός ο συσχετισμός σημαίνει για τον πολίτη στέρηση του στοιχειώδους δικαιώματός του στη δημόσια ασφάλεια», συνεχίζει.
Με δεδομένα τα παραπάνω, είναι δεδομένα «το πλήγμα στην εικόνα της Αθήνας ως τουριστικό προορισμό. Δεν είναι λίγες οι περιοχές του ιστορικού κέντρου, ακόμα και κοντά σε σημεία υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, που μόλις νυχτώσει, μετατρέπονται σε πιάτσες. Αυτό πλήττει κατάφορα ξενοδόχους και επιχειρηματίες. Δημιουργεί ζώνες ανομίας και παραβατικότητας. Σχηματίζει την εντύπωση στον επισκέπτη, ότι σαν Πολιτεία δεν μπορούμε να προστατέψουμε ούτε καν τα στοιχειώδη για την τουριστική μας ανάπτυξη», συνεχίζει η κ.Κεφαλογιάννη.
Πρέπει «να ληφθούν άμεσα μέτρα για να αντιστραφεί η ζημιά που έχει προκαλέσει στην Αθήνα η παράνομη πορνεία. Δε νοείται κανείς να μην ευθύνεται και κανείς να μη μπορεί να δράσει αποτελεσματικά. Οι αρμόδιοι υπουργοί ας αφήσουν τις παραινέσεις και ας κάνουν αυτά που οφείλουν και για τη δημόσια υγεία και για τη δημόσια ασφάλεια και για την εικόνα της πόλης μας συνολικά», καταλήγει.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου